Αθλητισμός|15.06.2022 16:59

Νέος team manager στην ΑΕΚ ο Δημήτρης Ναλιτζής

Newsroom

Οι σαρωτικές αλλαγές στο οργανόγραμμα της ΑΕΚ συνεχίζονται. Στο πλαίσιο αυτό ο Δημήτρης Ναλιτζής αναλαμβάνει τη θέση του team manager μετά την απομάκρυνση του Βασίλη Δημητριάδη τον περασμένο Μάρτιο. Ο παλαίμαχος διεθνής σέντερ φορ επιστρέφει στην Ενωση, όπου έπαιξε από το 2002 έως το 2004 έχοντας 42 εμφανίσεις και 12 γκολ. Η συμφωνία της Ένωσης με τον Ναλιτζή είναι δεδομένη και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις προσεχείς ώρες επίσημα από την ΠΑΕ. Ο Ναλιτζής έχει εμπειρία στη θέση του team manager καθώς εργαζόταν στον Πανιώνιο στο ίδιο πόστο. 

Ποιος είναι ο Ναλιτζής

Ο Δημήτρης Ναλιτζής γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1976 στον Πειραιά. Άρχισε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 13 ετών στη Νίκη Ρέντη. Στη συνέχεια, ως έφηβος στην ηλικία των 16 ετών, μεταγράφηκε στον Πανιώνιο. Εκεί κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1998 σκοράροντας το νικητήριο γκολ στον τελικό. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Α΄ Εθνική το 1999-2000 αγωνιζόμενος από μισή σεζόν σε Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Σκόραρε συνολικά 24 γκολ, 13 με τη φανέλα των Κυανέρυθρων και 11 με τον Δικέφαλο. Το 2001 κατέκτησε ξανά το Κύπελλο Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια έπαιξε σε Ιταλία (αποκτήθηκε απ' την Ουντινέζε κι αγωνίστηκε στην Περούτζια) και Πορτογαλία όπου κατέκτησε το νταμπλ αγωνιζόμενος με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ (δύο σεζόν με 12 γκολ), έπαιξε για Κέρκυρα και Πανιώνιο, πήγε στην Κύπρο για την Πάφο, και έκλεισε την καριέρα του στην Ελλάδα σε Εθνικό Πειραιώς και Φωστήρα τη σεζόν 2008-09.

Αγωνίστηκε στις εθνικές ομάδες νέων και ελπίδων και έξι φορές στην Εθνική ανδρών. Συνολικά έχει πετύχει 121 γκολ σε 458 αγώνες σύμφωνα με την ιστοσελίδα soccerbase.gr. Το 2016 ανέλαβε γενικός αρχηγός στον Πανιώνιο.

Ο Δημήτρης Ναλιτζής, λοιπόν, επιστρέφει στην ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής από το 2002 έως το 2004 πραγματοποιώντας 42 εμφανίσεις και 12 γκολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία της Ένωσης με τον Ναλιτζή είναι δεδομένη και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις προσεχείς ώρες επίσημα από την ΠΑΕ.

Fullscreen
Mute

Ο «Νάλι» έχει πρότερη εμπειρία από τη θέση του team manager με θητεία στον Πανιώνιο και ουσιαστικά θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Βασίλη Δημητριάδη που είχε αποχωρήσει από την Ένωση στις 5 Μαρτίου με το κενό του να καλύπτεται προσωρινά από τον Παναγιώτη Κονέ.

Το βιογραφικό του Δημήτρη Ναλιτζή:

Ο Δημήτρης Ναλιτζής γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1976 στον Πειραιά. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 13 ετών στην Νίκη Ρέντη.

Στη συνέχεια, ως έφηβος στην ηλικία των 16 ετών, μεταγράφηκε στον Πανιώνιο. Μαζί του κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1998. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Α΄ Εθνική το 1999-2000 αγωνιζόμενος τη μισή σεζόν στον ΠΑΟΚ, έχοντας σκοράρει σύνολο 24 τερμάτων, 13 με τη φανέλα του Πανιωνίου και 11 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τιμήθηκε από τον Π.Σ.Α.Π.. Την επόμενη χρονιά κέρδισε ξανά το Κύπελλο Ελλάδος του 2001.

Στη συνέχεια έπαιξε στην Πορτογαλία όπου κατέκτησε το νταμπλ αγωνιζόμενος με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην Ιταλία, την Κύπρο. Φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ έχοντας 12 γκολ ενώ αγωνίστηκε και σε άλλες ομάδες. Από τον Αύγουστο του 2008 αγωνίστηκε στη Β' εθνική με τον Εθνικό.

Αγωνίστηκε στις εθνικές ομάδες νέων και ελπίδων και 6 φορές στην Εθνική ανδρών. Συνολικά έχει πετύχει 76 γκολ σε 322 αγώνες πρωταθλήματος, χωρίς να υπολογιστούν αγώνες άλλων διοργανώσεων.  Το 2016 ανέλαβε γενικός αρχηγός στον Πανιώνιο.

ΑΕΚΠανιώνιος