Αθλητισμός|16.06.2022 23:33

Basket League: H ψήφος Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ έσωσε ΑΕΚ και Άρη - Ο Ολυμπιακός ψήφισε να πέσουν!

Newsroom

Η απόφαση Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ να ταχθούν υπέρ των ιστορικών σωματείων έκρινε την σωτηρία του Άρη και της ΑΕΚ, όπως επίσης των Απόλλωνα και Λάρισας. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός και άλλοι τρεις ψήφισαν να υποβιβαστούν από την Basket League!

Το κρίσιμο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ κλήθηκε να πάρει μια ιστορική απόφαση απόψε μετά από πολύωρη συνεδρίαση. Αν επικύρωνε την πρόταση της Επιτροπής Αδειοδότησης, οι 4 «κομμένες» ΚΑΕ έπεφταν και δεν υπήρχε δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο. Η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, ωστόσο οι δυο «αιώνιοι» είχαν όπως συνήθως εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ίσως γιατί η ΑΕΚ είχε ταχθεί απέναντι της στο περιβόητο 13-1 προ τριετίας, ήταν αναφανδόν υπέρ του υποβιβασμού, ώστε να τηρηθεί τι ακριβώς προβλέπει το καταστατικό.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ζητούσε παράταση, ώστε να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες όλων των ομάδων με ξεκάθαρο στόχο να παραμείνουν στην κατηγορία, καθώς το ήδη παρηκμασμένο εμπορικά πρωτάθλημα θα έμπαινε σε νέους κινδύνους χωρίς τα μεγάλα ονόματα της ΑΕΚ και του Άρη. Όταν λοιπόν τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία υπήρξαν 3 ομάδες που μαζί με τον Ολυμπιακό ψήφισαν «επικύρωση» και «υποβιβασμό»: Αυτές ήταν οι ΚΑΕ Προμηθέας, Περιστέρι και Κολοσσός.

Στην άλλη πλευρά, ήταν ο Παναθηναϊκός, οι ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Ιωνικός, Λαύριο και φυσικά οι 4 που ήταν κομμένοι: Άρης, ΑΕΚ, Απόλλωνας Πάτρας και Λάρισα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί η απόφαση του Δικεφάλου του Βορρά να ψηφίσει ουσιαστικά υπέρ της σωτηρίας του Άρη, κάτι που δείχνει ότι πέρα από τις ιστορικές αντιθέσεις των συλλόγων, υπάρχει και αλληλοσεβασμός και κατανόηση όταν προκύπτουν σοβαρά προβλήματα. Όχι από όλους βέβαια, αλλά η ψηφοφορία «έδειξε» πολλά…

Basket LeagueΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚΑΕΚΑρης