Αθλητισμός|01.11.2018 19:20

Επεισόδια Ολυμπιακών με την αστυνομία και διακοπή στην Πάτρα (pics)

Newsroom

Στο γήπεδο που επιλέχθηκε ως πιο ασφαλές από εκείνο της Αγυιάς για να διεξαχθεί το ματς Κυπέλλου. Στη διάρκεια του ημιχρόνου οπαδοί των φιλοξενούμενων που κάθονταν στην εξέδρα απέναντι από εκείνη των επισήμων, επιχείρησαν να βγουν από το γήπεδο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, τους οδήγησαν ξανά στην εξέδρα, όπου υπήρξε ρίψη αντικειμένων, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση δακρυγόνων. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, καθώς στην εξέδρα των οπαδών του Ολυμπιακού βρίσκονταν και οικογένειες με μικρά παιδιά. Μερίδα κόσμου, κυρίως όσοι είχαν παιδιά, μετακινήθηκαν προς το πέταλο για να μπορέσουν να ανασάνουν και οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν τις πόρτες.

Κάποιοι έφυγαν, κάποιοι άλλοι μετακινήθηκαν σε διπλανές θύρες, με αποτέλεσμα στο σημείο που κάθονταν αρχικά οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» να παραμείνουν ελάχιστοι. Όλα αυτά συνέβησαν στο 51ο λεπτό με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να οδηγεί προσωρινά τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για να αρχίσει ξανά το παιχνίδι έπειτα από περίπου 20 λεπτά κι ενώ τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υποστήριξαν πως «η Αστυνομία ήταν προκλητική», ενώ ο γιατρός του αγώνα έκανε λόγο για έναν τραυματία στο κεφάλι, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Εκείνη την ώρα τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας συνεχίζονταν έξω από το γήπεδο, όπου έγινε εκ νέου χρήση χημικών. 

επεισόδιαΟλυμπιακός