Αθλητισμός|19.06.2022 22:34

Formula 1: Ασταμάτητος Φερστάπεν, επέστρεψε στο podium ο Χάμιλτον!

Newsroom

Η κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν συνεχίζεται στη νέα εποχή της Formula 1! Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής κυριάρχησε στο Grand Prix του Καναδά, όπου πανηγύρισε την έκτη εφετινή νίκη του σε εννέα αγώνες και την πέμπτη στα τελευταία έξι σιρκουί ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά (στο +49) απ' τον μεγάλο του αντίπαλο Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος εκκίνησε απ' τη 19η θέση (λόγω ποινής για αλλαγές στον κινητήρα) και τερμάτισε 5ος.

Το αποτέλεσμα ήταν θετικό σε γενικές γραμμές για τη Ferrari καθώς ο Κάρλος Σάινθ στον καλύτερο αγώνα του με τη Σκουντερία κατέλαβε τη δεύτερη θέση κυνηγώντας μέχρι τέλους τον Φερστάπεν. Εξαιρετικό ήταν το Σαββατοκύριακο στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ και για τη Mercedes που έφερε στο πόντιουμ και στην τρίτη θέση τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον (για πρώτη φορά μετά τον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν) και στην τέταρτη θέση τον έτερο πιλότο της Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος παραμένει σταθερά στην πρώτη πεντάδα σε όλους τους εφετινούς αγώνες. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Οκόν, Αλόνσο (σε ένα εξαιρετικό διήμερο για την Alpine), Μπότας, Ζου και Στρολ.

Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον δεύτερο οδηγό της Red Bull Σέρχιο Πέρες, ο οποίος εγκατέλειψε νωρίς με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 θα συνεχιστεί για τον δέκατο αγώνα στο ιστορικό Σίλβερστοουν για το GP της Μεγάλης Βρετανίας το τριήμερο 1-3 Ιουλίου.

Βαθμολογία οδηγών

Φερστάπεν 175

Πέρες 129

Λεκλέρκ 126

Ράσελ 111

Σάινθ 102

Χάμιλτον 77

Βαθμολογία κατασκευαστών

Red Bull 304

Ferrari 228

Mercedes 65

Alpine 61

Red BullΣαρλ ΛεκλέρκΣέρχιο ΠέρεςΛιούις ΧάμιλτονFormula 1Κάρλος ΣάινθΤζορτζ ΡάσελFerrariGP ΚαναδάMercedesΜαξ Φερστάπεν