Αθλητισμός|21.06.2022 22:45

Μπλακ άουτ, ήττα και πρόωρος αποκλεισμός για Σάκκαρη λίγο πριν απ' το Wimbledon

Newsroom

Λίγες μέρες πριν απ' την έναρξη του Wimbledon η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε μια κακή εμφάνιση που επέφερε την ήττα και τον πρόωρο αποκλεισμό της απ' το τουρνουά του Ίστμπορν. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μολονότι επικράτησε σχετικά άνετα στο πρώτο σετ, στη συνέχεια υπέστη μπλακ άουτ και έχασε με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 6-4) από την Ανχελίνα Καλίνινα, που πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της!

Η 26χρονη Σάκκαρη, νούμερο 5 στον κόσμο, πλήρωσε για ακόμα μια φορά την έλλειψη ψυχραιμίας και καθαρού μυαλού όταν της... στράβωσε το παιχνίδι. Μολονότι βρίσκεται σε υψηλότερο τενιστικό επίπεδο απ' την 25χρονη Ουκρανή αντίπαλό της (νούμερο 36), δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στα δύσκολα και αποχαιρέτησε το τουρνουά. Στρέφει πλέον την προσοχή της στο ιστορικό Wimbledon που αρχίζει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου. Δεν αποκλείεται πάντως αυτή η ήττα να λειτουργήσει θετικά για τη Σάκκαρη κυρίως ως προς την ψυχολογική προετοιμασία της ενόψει Wimbledon.

Στο πρώτο σετ πάντως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν εξαιρετική και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Καλίνινα. Με δύο μπρέικ πήρε το προβάδισμα με 1-0 και ήταν ξεκάθαρο πως είχε το πάνω χέρι για την πρόκριση. Είχε, μάλιστα, την ευκαιρία στο δεύτερο σετ να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τη φάση των «16» καθώς στο τέταρτο γκέιμ είχε μπρέικ πόιντ για το 3-1. Αντ' αυτού όμως η Καλίνινα ισοφάρισε (2-2) και αμέσως μετά έκανε μπρέικ (3-2). Άντεξε μέχρι το 5-4, όμως δέχτηκε το μπρέικ απ' τη Σάκκαρη όταν σέρβιρε για το σετ και παρατάθηκε η αγωνία. Όχι, ωστόσο, για πολύ, καθώς η Μαρία δεν κράτησε το σερβίς της στη συνέχεια (6-5) και μετά, έχοντας πια χάσει την ψυχραιμία της, «παραδόθηκε» στην αντίπαλό της για το 1-1.

Δεν ήταν πλέον το φαβορί για τη νίκη και αυτό γινόταν ολοένα και πιο φανερό. Παρότι είχε απάντηση στο πρώτο μπρέικ της Καλίνινα στο τρίτο σετ (το 2-1 έγινε 2-2), δεν πατούσε γερά στα πόδια της. Κατάφερε να σώσει δύο μπρέικ πόιντ στο πέμπτο γκέιμ (2-3) και να κάνει το 3-4 με μηδέν, όμως οι μπάλες έγιναν πιο βαριές στο ένατο γκέιμ και εκεί «χτύπησε» η Καλίνινα για το 5-4. Παρόλο που έχασε τον πρώτο πόντο στο επόμενο γκέιμ, δεν έχασε την ψυχραιμία της και με τέσσερις σερί πόντους έκλεισε το ματς μετά από 2 ώρες και 8 λεπτά.

Μαρία ΣάκκαρηΤένις