Αθλητισμός|12.02.2019 23:21

Πατρίκ Μουράτογλου: Οι ελληνικές ρίζες με βοήθησαν να βρω τον Τσιτσιπά

Κώστας Ασημακόπουλος

Ακόμα και ο πολύπειρος Πατρίκ Μουράτογλου με κάθε ευκαιρία μακαρίζει την... τύχη του για την ανακάλυψη του Στέφανου Τσιτσιπά κι έτσι σε κάθε συνέντευξη του φροντίζει να μιλάει για την «τυχαία» συνάντηση μέσω διαδικτύου πριν από τέσσερα χρόνια. Ο «γκουρού» των προπονητών του τένις που είναι προπονητής της Σερένα Ουλίαμς και ηγείται της φημισμένης προπονητικής σχολής που έχει αναδείξει πολλούς μεγάλους αστέρες, ρωτήθηκε για το πως ανακάλυψε τον Έλληνα τενίστα και ήταν αποκαλυπτικός...

«Τον είδα στο Youtube»

«Εψαχνα για χρόνια κάποιον Ελληνα και ο Στέφανος ήταν κάτι το ξεχωριστό. Βλέπετε έχω κι εγώ ελληνικές ρίζες και έτσι κάτι ξύπνησε μέσα μου. Κατάλαβα αμέσως πως πρόκειται για κάτι ξεχωριστό», είπε αρχικά ο Πατρίκ Μουράτογλου και πρόσθεσε: «Είδα πρώτη φορά τον Στέφανο σε ένα βίντεο στο Youtube. Πρέπει να ήταν 16 ετών τότε, κάπου στις αρχές του 2015. Αμέσως κατάλαβα πως αυτός ο νεαρός έχει μεγάλο ταλέντο και μπορεί να γίνει αστέρι. Αμέσως πήρα τηλέφωνο τον πατέρα του και τον προσκάλεσα να έρθει στην ακαδημία μας. Όντως ήρθε και έκτοτε είμαστε μαζί. Έπαιξε ρόλο το ότι ήταν και Έλληνας. Έχω και εγώ ελληνικές ρίζες και κάτι ξύπνησε μέσα μου βλέποντας αυτό το μεγάλο ταλέντο».

Με αντίπαλο τον Τζουμούρ στο Ρότερνταμ

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για το εναρκτήριο σερβίς στο τουρνουά του Ρότερνταμ (ATP 500) που θα είναι ο νέος σταθμός στην πορεία του. Ο Τσιτσιπάς είναι νο12 στην παγκόσμια κατάταξη και την Τετάρτη 13/2, στις 15.30 (Cosmote Sport-6) θα αντιμετωπίσει τον Βόσνιο Νταμίρ Τζουμούρ που είναι στο νο52. Θα βρεθούν αντίπαλοι για τέταρτη φορά. Ο Τζουμούρ έχει προβάδισμα 2-1 στις νίκες.

Εφόσον ο Τσιτσιπάς προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον Β΄ γύρο τον Μικαΐλ Κουκούσκιν από το Καζακστάν, που βρίσκεται στο νο53 της παγκόσμιας κατάταξης. Επικεφαλής του ταμπλό στο Ρότερνταμ είναι ο Κέι Νισικόρι. Σημαντικές παρουσίες είναι ακόμα ο Καρέν Χατσάνοφ, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που κατέκτησε το όπεν στην Σόφια, ο Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά, ο Γκαέλ Μονφίς, ο Τόμας Μπέρντιχ, ο Μίλος Ράονιτς και ο Σταν Βαβρίνκα. 

ΣπορΤένιςΠατρικ ΜουράτογλουΣτέφανος Τσιτσιπάς