Αθλητισμός|22.06.2022 16:59

Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Σαντιό Μανέ από τη Λίβερπουλ

Newsroom

Η Μπάγερν Μονάχου ολοκλήρωσε την πολυαναμενόμενη απόκτηση του Σάντιο Μανέ από τη Λίβερπουλ για τα επόμενα τρία χρόνια, όπως ανακοίνωσε η πρωταθλήτρια Γερμανίας. Το κόστος της μεταγραφής κυμαίνεται περίπου στα 40 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, για τον 30χρονο επιθετικό από τη Σενεγάλη, ο οποίος συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο με τη Λίβερπουλ απ' την οποία όμως θέλησε να αποχωρήσει θεωρώντας ότι ο κύκλος του στην ομάδα έκλεισε.

«Ο Σάντιο Μανέ είναι παγκόσμιο αστέρι», είπε ο πρόεδρος της Μπάγερν Χέρμπερτ Χάινερ. «Υπογραμμίζει την ελκυστικότητα της Μπάγερν και ολόκληρης της Bundesliga». Ο 30χρονος επιθετικός αποχώρησε από το Άνφιλντ με απολογισμό 269 συμμετοχές και120 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, μια εκπληκτική παρουσία που βοήθησε τον σύλλογο στον τίτλο του Champions League το 2018-19 και της Premier League μια χρονιά αργότερα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Μπάγερν Μονάχου», είπε ο Μανέ. «Είχαμε πολλές συζητήσεις και ένιωσα το ενδιαφέρον αυτού του μεγάλου συλλόγου από την αρχή. Γι' αυτό δεν είχα καμία αμφιβολία. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτήν την πρόκληση. Θέλω να πετύχω πολλά πράγματα με αυτόν τον σύλλογο, επίσης διεθνώς», πρόσθεσε ο Μανέ, ο οποίος πέτυχε 23 γκολ με τη Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν, και έγινε η τρίτη μεταγραφή της Μπάγερν, μετά τις αφίξεις του δίδυμου του Άγιαξ, Ράιαν Γκράβενμπερχ και Νουσάιρ Μαζραουί.

Ο Μανέ κέρδισε συνολικά έξι τρόπαια μετά την «μετακόμισή» του από τη Σαουθάμπτον τον Ιούνιο του 2016, σχηματίζοντας μια ισχυρή επιθετική τριάδα με τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Ρομπέρτο ??Φιρμίνο.

BundesligaΛίβερπουλΣαντιό ΜανέΜπάγερν Μονάχου