Αθλητισμός|23.06.2022 21:42

Νίκη της Εθνικής πόλο επί της Ιαπωνίας με +11 γκολ και ελπίδες για πρωτιά

Newsroom

Η ανανεωμένη Εθνική πόλο ήταν εξαιρετική απέναντι στην επικίνδυνη Ιαπωνία και πήρε μια ευρεία νίκη με 18-7 παραμένοντας ζωντανή στη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο που δίνει το εισιτήριο για την οχτάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Τα +11 γκολ επί των Ιαπώνων προσφέρουν ελπίδα στην Εθνική μας που περιμένει το αποτέλεσμα της Κροατίας με τον ίδιο αντίπαλο το Σάββατο (25/6), καθώς στις διοργανώσεις της FINA σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κορυφή, μετρά το αποτέλεσμα με τον αμέσως επόμενο στην κατάταξη του ομίλου. Αν λοιπόν οι Κροάτες νικήσουν με μικρότερη διαφορά των 11 γκολ τους Ιάπωνες, η ελληνική ομάδα με νίκη επί της ήδη αποκλεισμένης Γερμανίας θα πάρει την πρώτη θέση στον Β' όμιλο και θα προκριθεί απευθείας στους «8» και -λογικά- θα εξασφαλίσει ένα πιο εύκολο ζευγάρωμα στα προημιτελικά, αποφεύγοντας τη Σερβία.

Ιαπωνία (Σιότα): Ταναμούρα, Αντάτσι, Γουατανάμπε, Ογκιχάρα, Μαϊτα, Σουζούκι 2, Ντάτε, Τακάτα 2, Αράι, Ινάμπα 2, Οκάουα 1, Αράκι, Φουκουσίμα.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 6, Γούβης, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

Εθνική Πόλοεθνική ΕλλάδαςΕθνική ομάδαΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου