Αθλητισμός|06.06.2019 01:19

Στο… όριο η συμμετοχή Κολοβέτσιου στο ντέρμπι

Κώστας Γουλής

Δεν κράτησε πολλές ημέρες το… χαμόγελο του Γιώργου Δώνη στη θέα του «λευκού» απουσιολογίου του εν όψει του σαββατιάτικου (3 Νοεμβρίου) ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είδε στην απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης (1 Νοεμβρίου), τον Δημήτρη Κολοβέτσιο να μπαίνει –προς το παρόν- στα «πιτ», με ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους, απόρροια του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Λαρισαίος στόπερ (και «αφεντικό» της εφετινής «πράσινης» άμυνας) έκανε υπερηχογράφημα στο «ΥΓΕΙΑ», το οποίο έδειξε ήπιο ενδομυϊκό οίδημα στον δεξί δικέφαλο μηριαίο. Από το απόγευμα ξεκίνησε έντονη φυσικοθεραπευτική αγωγή και ατομικό πρόγραμμα και το απόγευμα της Παρασκευής θα επαναξιολογηθεί ο μικροτραυματισμός του ενόψει του αγώνα του Σαββάτου.

Εάν το πρόβλημα προέκυπτε στις αρχές της εβδομάδας, το πιθανότερο είναι πως ο Κολοβέτσιος θα προλάβαινε… σβηστά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όμως ακριβώς επειδή η χρονική απόσταση είναι πολύ μικρή, η παρουσία του είναι απόλυτα οριακή. Και θα φανεί απ’ την ανταπόκριση που θα δείξει ο δικέφαλός του στην αγωγή. Εάν πάντως δεν προλάβει να δηλώσει «παρών», ο «πονοκέφαλος» για τον Δώνη θα είναι πολύ μεγάλος, αφού θα πρέπει να αναπροσαρμόσει πλήρως το αμυντικό του πλάνο, φέρνοντας απ’ τις «εφεδρείες» είτε τον «άγουρο» Αχιλλέα Πούγγουρα, για να παίξει δίπλα σε ακόμη έναν νεαρό στόπερ (Μαυρομμάτη), είτε τον πολύ πιο έμπειρο (αλλά εκτός ρυθμού κι αγώνων) Βαγγέλη Οικονόμου.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά (στο πρόγραμμα μπήκε κι ο Κουντουριώτης), ενώ η προπόνηση περιελάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις κατοχής και οικογενειακό δίτερμα τακτικής.

Πριν την προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» βρέθηκε κι αντιπροσωπεία οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού για να μιλήσουν στους παίκτες και να τους εμψυχώσουν πριν τα δύο «κολλητά» ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

ντέρμπιΠΑΟΑΕΚ