Αθλητισμός|24.06.2022 18:40

Νίκη στη Μαγιόρκα και πρώτος τελικός για Τσιτσιπά στο χόρτο

Newsroom

Λίγες μέρες πριν από την εκκίνηση του Wimbledon ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε θέση για το τουρνούα της Μαγιόρκα (ATP 250). Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-4) του Γάλλου Μπενζαμέν Μπονζί στον ημιτελικό και τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό, που θα είναι ο πρώτος του στο χόρτο και ο 21ος συνολικά στην καριέρα του.

Με όπλο το πανίσχυρο σερβίς του, ο Ελληνας πρωταθλητής νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές μέρες το νούμερο 56 στον κόσμο έπειτα από 93 λεπτά και πέτυχε τρεις σερί νίκες στο χορτάρι για πρώτη φορά μετά το 2018. Στον τελικό θα αναμετρηθεί με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να πιάσει δουλειά γρήγορα στο ματς καθώς με το σκορ στο 2-1 γκέιμ υπέρ του, ο Γάλλος είχε τρία μπρέικ πόιντ, όμως ο Ελληνας άσος βρήκε τον τρόπο για να απαντήσει. Επίσης, όταν ο Μπονζί πήρε τις μπάλες για να σερβίρει στο 4-4 ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στην τρίτη ευκαιρία του και στη συνέχεια έκλεισε εύκολα το σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ, ο Ελληνας, νούμερο 6 στον κόσμο, πήρε από νωρίς προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ. Προηγήθηκε με 2-1 με μπρέικ και με όπλο το σερβίς του, δεν απειλήθηκε ποτέ και έκλεισε το σετ με 6-4 φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςATP Μαγιόρκα