Αθλητισμός|24.06.2022 22:00

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Σούπερ νίκη με +11 γκολ για τα κορίτσια της Εθνικής πόλο και απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά!

Newsroom

Χάρη σε γκολ της Νίνου δέκα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, η Εθνική πόλο γυναικών νίκησε 15-4 τη Γαλλία στο Ζέγκεντ, εξασφάλισε το πολυπόθητο +11 και κατέκτησε την πρώτη θέση στον Δ' όμιλο και ως εκ τούτου την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Η ελληνική ομάδα ισοβαθμεί στην κορυφή του ομίλου με την Ισπανία, αλλά εκείνο που μετράει στις ισοβαθμίες είναι το αποτέλεσμα με τον τρίτο του ομίλου (δηλαδή με τη Γαλλία). Κι εκεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπερτερεί των Ισπανίδων, που είχαν επιβληθεί με 18-8 στην πρεμιέρα των Τρικολόρ. Αυτό σημαίνει ότι το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου περνάει απευθείας στην οκτάδα και πλέον θα πάει στη Βουδαπέστη για τον μεγάλο προημιτελικό της Τρίτης (28/6), πιθανότατα με αντίπαλο την Ολλανδία για μια θέση στην τετράδα που θα τη φέρει στη μάχη των μεταλλίων.

Γαλλία (Μπιγκό): Βιντάλ, Μιγιό 1, Φιτέρ, Μπουλούκμπατσι 2, Γκιγέ, Μπενλεκμπίρ, Νταγιέν 1, Μπατί, Βερνού, Μπαϊά, Ραντοσάβλιεβιτς, Ντολ, Κολάς.

Ελλάδα (Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Μαργ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 3, Νίνου 2, Πάτρα, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σωτηρέλη.

εθνική ΕλλάδαςΕθνική ΠόλοΕθνική ΓαλλίαςΕθνική ομάδαΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου