Αθλητισμός|13.02.2019 11:41

Ετσι ξαναήρθαν κοντά Βαρέλα και ΠΑΟΚ

Αντώνης Τσακαλέας

Την τελευταία φορά που οι δύο πλευρές είχαν «επικοινωνία» για το συγκεκριµένο θέµα, δεν ήταν µόνο η διαπίστωση ύπαρξης χάσµατος ανάµεσα στα όσα προσέφεραν οι «ασπρόµαυροι» και στα όσα ζητούσε ο ποδοσφαιριστής, αλλά κυρίως η απουσία διάθεσης αµφότερων των πλευρών να κάνουν ένα βήµα «καλής θέλησης» προκειµένου η απόσταση να αρχίσει να γίνεται συζητήσιµη.

Οι κύριοι λόγοι που έφεραν µια πρώτη αλλαγή στάσης από την πλευρά του ΠΑΟΚ είναι δύο. Ο πρώτος έχει να κάνει µε την αγωνιστική εικόνα του Φερνάντο Βαρέλα όλο αυτό το διάστηµα. Υπήρχαν πολλές «φωνές» που έλεγαν πως η απουσία συµφωνίας µε ποδοσφαιριστές που το συµβόλαιό τους τελειώνει µπορεί να έχει επίπτωση στον τρόπο διαχείρισης των αγώνων του δεύτερου γύρου, των αγώνων-τελικών όπως όλοι τους χαρακτήριζαν. Ο Φερνάντο Βαρέλα (όπως και ο Εβγέν Σάχοφ, που και εκείνος έχει συµβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι) όχι µόνο δεν έχασε ίχνος µαχητικότητας, αλλά ήταν από εκείνους που τόσο στην αναµέτρηση µε την ΑΕΚ όσο και σε αυτή µε τον Ολυµπιακό έδειξαν να αγωνίζονται «µε το µαχαίρι στα δόντια».

Και αυτό ήταν κάτι για το οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου «έβαζε το χέρι του στη φωτιά», έχοντας καταλάβει τον χαρακτήρα και των δύο ποδοσφαιριστών. Ειδικά η στάση του Βαρέλα ήταν από εκείνες που ξεχώρισαν, έχοντας ηγετική παρουσία, µε αποκορύφωµα το 90λεπτο µε τον Ολυµπιακό.

Διάθεση συζήτησης

Ο δεύτερος λόγος είναι η διαχείριση της υπόθεσης από τον Φερνάντο Βαρέλα. Η ολοκλήρωση της πρώτης διερευνητικής επαφής των δύο πλευρών, µέσω τρίτων, έδειξε τη διάθεση συζήτησης, µε το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή να γνωστοποιεί πως, παρά τις προτάσεις που ήδη έχει στα χέρια του, και ενώ έχει δικαίωµα να συµφωνήσει καθώς διανύει το τελευταίο εξάµηνο του συµβολαίου του, δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο. Με τις δύο κρίσιµες αναµετρήσεις µε ΑΕΚ και Ολυµπιακό να έχουν περάσει και τον «∆ικέφαλο του Βορρά» να έχει φέρει στα µέτρα του την υπόθεση «τίτλος», οι δύο πλευρές αναµένεται να µπουν στον νέο κύκλο συζητήσεων έχοντας η καθεµία διαφορετική διάθεση, και πλέον οι πιθανότητες να προκύψει συµφωνία είναι αυξηµένες.

«Ο θυµός, επιθυµία»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε διήµερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές µετά την αναµέτρηση µε τον Ολυµπιακό και βρέθηκε στη Ρουµανία, εκεί που έκανε δηλώσεις µε αφορµή τη νίκη επί των «ερυθρολεύκων». Οταν ρωτήθηκε για το αν νιώθει ότι ο ίδιος και η οµάδα του παίρνουν εκδίκηση για όσα έγιναν πέρυσι, απάντησε: «∆εν µπορώ να µιλήσω για εκδίκηση, παρά το γεγονός ότι η απογοήτευση ήταν µεγάλη και υπάρχουν πράγµατα που θα τα κρατάµε για µια ζωή. Πέρυσι ήµασταν η οµάδα που κέρδισε το πρωτάθληµα στο γήπεδο αλλά δεν µπορέσαµε να το χαρούµε, και ίσως αυτός ο θυµός να εξελίχθηκε σε  ακόµα µεγαλύτερη επιθυµία φέτος».

ΠΑΟΚΦερνάντο ΒαρέλαΙβάν ΣαββίδηςΡαζβάν Λουτσέσκου