Αθλητισμός|13.02.2019 11:44

Ολυμπιακός: Η μάχη του Φορτούνη και το πλάνο του Μαρτίνς

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Ο κάπτεν του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε ενοχλήσεις και πριν από τον αγώνα της Τούμπας, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί τελικά με ένεση, δίνει μεγάλη μάχη για να αγωνιστεί και στο κρίσιμο ματς της φάσης των «32» του Europa League. Το εκτεταμένο πρήξιμο στον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού έχει υποχωρήσει μετά τις πολύωρες θεραπείες, ωστόσο το αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και για πόσο μεγάλο διάστημα θα ξεκαθαρίσει σήμερα, στη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης. Παρά τη δεδομένη επιθυμία του Φορτούνη να μη χάσει αυτό το ευρωπαϊκό ραντεβού, η τεχνική ηγεσία έχει να σκεφτεί και το ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακολουθεί αλλά και τη 
ρεβάνς του Κιέβου την επόμενη Πέμπτη 21 του μήνα.

Με λίγα λόγια, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πολλά να διαχειριστεί, ενώ όπως όλα δείχνουν, δεν θα έχει ούτε για αύριο στη διάθεσή του τον ανέτοιμο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Το καλό σενάριο είναι ότι ο Νορβηγός διεθνής μπακ θα προλάβει την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, το λιγότερο αισιόδοξο ότι θα παλέψει για τη ρεβάνς με τους Ουκρανούς.
Στο μεταξύ, όπως από χθες διαβάσατε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», η κακή εικόνα αρκετών βασικών ποδοσφαιριστών στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ αναθεωρεί το αρχικό πλάνο που προέβλεπε σχεδόν ίδια ενδεκάδα με εκείνη της Τούμπας. Πλέον είναι πιθανές ακόμη και 4-5 αλλαγές. Με Τσιμίκα αντί του Κούτρη, Μιράντα αντί του Βούκοβιτς, Καμαρά αντί του Νάτχο (δεδομένο), Ζιλ Ντίας αντί Λάζαρου και Χασάν αντί Γκερέρο.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σήμερα, στη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης, οπότε και θα γίνει πρόβα ενδεκάδας. Διαιτητής της αυριανής αναμέτρησης ορίστηκε ο 39χρονος Αγγλος Κρεγκ Πόουσον, ο οποίος θεωρείται έμπειρη «σφυρίχτρα». Πέρυσι είχε διευθύνει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Αούστρια (0-0) στην τελευταία αγωνιστική της φάση των ομίλων του Europa. Από ’κει και πέρα, από την ΠΑΕ τονίστηκε πως οι οπαδοί που θα βρεθούν αύριο στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, καθώς λόγω της εισβολής για τα επινίκια στο ματς με τη Μίλαν ο σύλλογος έχει τεθεί υπό αναστολή. Εστω και ένας οπαδός να εισέλθει στο γήπεδο, θα ενεργοποιηθεί ποινή κεκλεισμένων των θυρών για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι.

Τέλος, ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου εξτρέμ Ζαμπά υποστήριξε χθες σε δηλώσεις του πως ο 20χρονος παίκτης είχε προταθεί και στον Ολυμπιακό, αλλά οι αρμόδιοι του συλλόγου δεν τον θεώρησαν έτοιμο και τον απέρριψαν.

ΟλυμπιακόςΠέδρο ΜαρτίνςΚώστας Φορτούνης