Αθλητισμός|28.06.2022 23:00

Ίδρωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αλλά πήρε το εισιτήριο για τον β' γύρο του Wimbledon

Newsroom

Εξαιρετικά δύσκολο αποδείχθηκε το πρώτο παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε 3 ώρες και 30 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του άσημου αλλά μαχητικού Ελβετού Αλεξάντερ Ρίτσαρντ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 188 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς, νούμερο 5 στον κόσμο, κόπιασε αρκετά για να λυγίσει τον 28χρονο αντίπαλό του με 3-1 σετ (7-6, 6-3, 5-7, 6-4) αλλά εν τέλει τα κατάφερε εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον β' γύρο για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια! Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό, Τζόρνταν Τόμπσον. Ο 28χρονος τενίστας, νούμερο 78, επικράτησε 3-0 σετ του Καρμπάλες Μπαένια.

Ο Τσιτσιπάς μάλλον υποτίμησε τον αντίπαλό του και βρέθηκε να χάνει με 4-1 έχοντας υποστεί δύο μπρέικ. Ωστόσο, στη συνέχεια αφυπνίστηκε και με αντεπίθεση διαρκείας, αφού πρώτα ισοφάρισε, έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ, όπου κυριάρχησε ολοκληρωτικά με 7-1. Στο δεύτερο σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απλούστευσε τα πράγματα κάνοντας το παιχνίδι του. Πήρε τον απόλυτο έλεγχο και με δύο μπρέικ στον αντίπαλό του έφτασε σε ένα άνετο 6-3. 

Στο τρίτο σετ η μάχη ήταν πιο ισορροπημένη με τους δυο παίκτες να κρατούν το σερβίς τους μέχρι και το ενδέκατο γκέιμ, οπότε ο Ελβετός έκανε μπρέικ για το 6-5 προτού τελειώσει το σετ στο 7-5. Έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι προσθέτοντας πίεση και... κόπο στον Τσιτσιπά.

Και στο τέταρτο σετ υπήρξε ισορροπία καθώς οι δυο παίκτες πέτυχαν γρήγορα από ένα μπρέικ προτού φτάσουν στο 5-4 υπέρ του Τσιτσιπά και με τον Ρίτσαρντ να σερβίρει. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το καθοριστικό μπρέικ και τελείωσε το σετ και το ματς με 6-4.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςWimbledon