Αθλητισμός|29.06.2022 15:12

Τρομερή η Εθνική πόλο! Επικράτησε στον προημιτελικό των ΗΠΑ και διεκδικεί ξανά μετάλλιο

Newsroom

Οι υψηλές πτήσεις της Εθνικής πόλο συνεχίζονται! Μετά το ιστορικό ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Ελλάδα έκλεισε θέση και στην τετράδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου. Η ανανεωμένη ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κυριάρχησε στον προημιτελικό των ΗΠΑ με 16-11 και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό για πέμπτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης και πρώτη μετά από πέντε χρόνια και πάλι στη Βουδαπέστη.

Στην τετράδα θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του έτερου προημιτελικού μεταξύ Ουγγαρίας και Ιταλίας για μια θέση στον τελικό του τουρνουά. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι βέβαιο πως η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στη μάχη των μεταλλίων καθώς στα δύο επόμενα παιχνίδια θα παίξει για μια θέση στο βάθρο. Το ελληνικό πόλο κρατάει γι' άλλη μια φορά ψηλά την ελληνική σημαία...

Στο πρώτο οκτάλεπτο η Εθνική Ελλάδας μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με γκολ του Γενηδουνιά. Οι ΗΠΑ αντεπιτέθηκαν μείωσαν σε 2-1 και είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με πέναλτι. Ωστόσο ο Ζερδεβάς απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια η Γαλανόλευκη σκόραρε ξανά με τον Αργυρόπουλο τελειώνοντας την περίοδο στο 3-1.

Η αμερικανική ομάδα μείωσε σε 3-2 με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου αλλά η Ελλάδα βρήκε δίχτυα για το 4-2 με πέναλτι του Αργυρόπουλου. Ένα πρόβλημα τραυματισμού που έστειλε στον πάγκο τον γκολκίπερ Ζερδεβά χάλασε την ισορροπία στην Εθνική ομάδα. Οι ΗΠΑ μείωσαν άμεσα σε 4-3 και με ένα δεύτερο συνεχόμενο γκολ ισοφάρισαν σε 4-4, όμως ο Γενηδουνιάς με ένα εξαιρετικό γκολ έβαλε και πάλι την Εθνική μπροστά στο σκορ (5-4) αλλά οι Αμερικανοί ισοφάρισαν ξανά (5-5). Ο Αργυρόπουλος έδωσε ξανά προβάδισμα στην Ελλάδα (6-5) αλλά και πάλι οι ΗΠΑ έφεραν το ματς στα ίσια (6-6). Ο Καλογερόπουλος σκόραρε για το 7-6 αλλά οι Αμερικανοί ισοφάρισαν σε 7-7, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου βρήκε την Εθνική στο +1 (8-7) με εκτέλεση πέναλτι του Βλαχόπουλου και λίγο αργότερα στο +2 (9-7) με το πρώτο γκολ του Γούβη στο τουρνουά. Η ελληνική ομάδα έπαιξε φανταστική άμυνα στη συνέχεια με δύο τρομερά μπλοκ και με ένα γκολ του Βλαχόπουλου πήρε προβάδισμα... πρόκρισης με 10-7 και επί μέρους σκορ 3-0 στο οκτάλεπτο! 

Η Εθνική πλέον ήταν ασταμάτητη και με τον Νικολαΐδη ξέφυγε με 11-7 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, προτού ο Καλογερόπουλος γράψει το 12-7 σε ένα σερί 5-0. Οι Αμερικανοί μείωσαν σε 12-8 αλλά ο Αργυρόπουλος σκόραρε για το 13-8 στέλνοντας μήνυμα ότι η πρόκριση είχε κλειδώσει. Οι ΗΠΑ βρήκαν δίχτυα (13-9) αλλά άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής ομάδας με τον Καλογερόπουλο (14-9), λίγο αργότερα με τον Αργυρόπουλο (15-10) και με τον Βλαχόπουλο στο φινάλε για το τελικό 16-11.

εθνική ΕλλάδαςΕθνική ομάδα ΗΠΑΕθνική ΠόλοΕθνική ομάδαΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου