Αθλητισμός|13.02.2019 14:16

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Απόψε ο μεγάλος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας

Θοδωρής Φελάνης

Αυτό είναι το σκηνικό που πρόκειται να στηθεί σήμερα σε Αθήνα και Χαλκίδα. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται (8 μ.μ., ΕΡΤ2) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ -καθώς ανακοινώθηκε από χθες ήδη sold out εισιτηρίων- τον «αιώνιο» αντίπαλό του Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση ως μεγάλη πρόκληση. Η κατάκτηση ενός Κυπέλλου άλλωστε μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τους δύο οργανισμούς, σε μια περίοδο που οι εκπρόσωποί μας στη Euroleague πραγματοποιούν μέτριες εμφανίσεις, κινδυνεύοντας μάλιστα αμφότεροι να μείνουν εκτός πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός, εκτός απροόπτου, θα παραταχθεί με νέο πρόσωπο στην ομάδα του τον Μπριάντε Ουέμπερ, ενώ στον Παναθηναϊκό σημάδια επανάκαμψης έδειξε ο Κιθ Λάνγκφορντ, που έβγαλε το πρόγραμμα των τελευταίων προπονήσεων χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις. Ανυπόμονος για το ματς δείχνει ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος χθες πόσταρε στον λογαριασμό του στοΤwitterμια φωτογραφία του μαζί με τους Νικ Καλάθη και Βασίλη Σπανούλη (από το τελευταίο All Star Game) γράφοντας τα εξής: «Δύο από τους καλύτερους γκαρντ στην Ελλάδα, ο Νικ Καλάθης και ο Βασίλης Σπανούλης, θα τεθούν αντιμέτωποι στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Και οι δύο είναι εξαιρετικοί παίκτες και ακόμα καλύτεροι άνθρωποι. Ανυπομονώ για το παιχνίδι».

Ανακοινώσεις

Το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού έδωσαν και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, οι οποίοι μάλιστα με γραπτή τους δήλωση εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Γιώργο Πρίντεζη, αφήνοντας αιχμές κατά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τη «διαρροή» ενός ηχητικού μηνύματος με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη. «Η ημερομηνία που επιλέχθηκε για τη δημοσιοποίηση του μηνύματος και οι σκοποί που αυτό εξυπηρετεί είναι ευνόητοι.Από την πλευρά μας, είναι γνωστό ότι ουδέποτε μετήλθαμε τέτοιων «φθηνών» μεθοδεύσεων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, από την πλευρά του, απάντησε σε ειρωνικό τόνο: «Ομολογώ ότι εγώ ευθύνομαι για όλα, για την τρύπα του όζοντος και την υπερθέρμανση του πλανήτη».

Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι «αιωνίων», η Κύμη φιλοξενεί στον άλλον ημιτελικό (5 μ.μ., ΕΡΤ2) τον ΠΑΟΚ στο «Τάσος Καμπούρης». Αναφερόμενος στη σημερινή αναμέτρηση, ο τεχνικός του «Δικεφάλου» Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε: «Η Κύμη έχει πλέον ένα καλά διαμορφωμένο ρόστερ. Είναι μία ομάδα που έχει πειθαρχία στο παιχνίδι της και καλή καθοδήγηση. Θα δώσουμε τη μάχη μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να βρεθεί και πάλι σε έναν τελικό Κυπέλλου έπειτα από 20 χρόνια» 

ΠαναθηναϊκόςΚύπελλο ΕλλάδαςΟλυμπιακός