Αθλητισμός|13.02.2019 14:09

Superleague: Ο Φινλανδός Νεβαλάινεν στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Newsroom

Φινλανδική σφυρίχτρα θα διευθύνει το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ την Κυριακή (17/2). Όπως γνωστοποίησε η φινλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ο διαιτητής που ορίστηκε να είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης, είναι ο Βίλε Νεβαλάινεν. Πρόκειται για διαιτητή με περιορισμένες εμπειρίες, που κατατάσσεται στη δεύτερη κατηγορία της UEFA. Δηλαδή, είναι δύο κατηγορίες πιο κάτω από τον Μανθάνο, που διαιτήτευσε με εξαιρετικά αποτελέσματα το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Ο Νεβαλάϊνεν είχε διευθύνει τον αγώνα-ρεβάνς Πανιώνιος-Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-1 για τα προκριματικά του Europa League στις 3/8/17.  Οι διεθνείς αγώνες στους οποίους ορίστηκε φέτος είναι οι Μάντσεστερ Γ.-Βαλένθια (U19) 4-0, Ακίσασπορ-Κράσνονταρ 0-1 (όμιλοι Europa), Μακάμπι Τ.Α.-Πιούνικ 2-1 (προκριματικά Europa) και Σέριφ-Σκεντίγια 0-0 (προκριματικά Τσάμπιονς Λ.). Επιπλέον διηύθυνε το Νησιά Φερόε-Μάλτα 3-1 για το UEFA Nations League τον Σεπτέμβριο. Ο αγώνας στο Europa League την τρέχουσα περίοδο, είναι ο μοναδικός του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο Ανδρών.

Βοηθοί του θα είναι οι Γιούκα Χόνκασεν και Μίκα Λάμπου. Θα είναι η δεύτερη φορά που Φινλανδός διαιτητής θα διευθύνει αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς την αρχή είχε κάνει ο Ματίας Γκεστράνιους στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ του πρώτου γύρου.

ΠΑΟΚΑΕΚΟλυμπιακόςΝεβαλάινεν