Αθλητισμός|30.06.2022 17:22

Wimbledon: Πέρασε «αέρας» ο Στέφανος Τσιτσιπάς που πάει σε μεγάλη μάχη με τον Νικ Κύργιο!

Newsroom

Εύκολα και με στυλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το εισιτήριο για τους 32 του Wimbledon. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 5 στον κόσμο, ήταν κυριαρχικός απέναντι στον 28χρονο Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον (νούμερο 76) τον οποίο νίκησε άνετα με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 7-5) και πλέον ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη στον γ' γύρο με τον φορμαρισμένο και πάντοτε επικίνδυνο στο χορτάρι, Νικ Κύργιο (νούμερο 40), ο οποίος ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Σέρβου Φίλιπ Κραΐνοβιτς, νούμερο 31.

Τσιτσιπάς και Κύργιος έχουν βρεθεί αντιμέτωποι άλλες τέσσερις φορές με τον Κύργιο να μετρά τρεις νίκες και τον Τσιτσιπά μία. Στο γρασίδι μόνο ένα παιχνίδι έχει διεξαχθεί και μάλιστα πρόσφατα. Πριν από λίγες ημέρες στο Χάλε οι δύο τους είχαν κοντραριστεί με τον Κύργιο να επικρατεί 2-1 σετ με ανατροπή.

Η καλή μέρα φάνηκε απ' το πρώτο σετ για τον Τσιτσιπά, ο οποίος κυριάρχησε εξ ολοκλήρου στο κορτ. Έκανε μπρέικ νωρίς για το 2-1, κι άλλο ένα για το 5-2 προτού τελειώσει το σετ άνετα με 6-2 έπειτα από μόλις 31 λεπτά.

Το δεύτερο σετ πήγε να πάρει διαφορετική τροπή καθώς ο Τσιτσιπάς έδειξε να μπαίνει πιο χαλαρά στο ξεκίνημα. Υπέστη μπρέικ απ' τον Τόμπσον για το 1-3, γεγονός όμως που τον αφύπνισε απαντώντας άμεσα με μπρέικ για το 2-3, με νέο μπρέικ για το 4-3 και με ένα τρίτο σερί μπρέικ (και πέμπτο σερί γκέιμ) για το τελικό 6-3 σε 42 λεπτά.

Το τρίτο σετ ήταν περισσότερο ισορροπημένο καθώς ο Τόμπσον κράτησε το σερβίς του μέχρι και το 5-5. Ο Τσιτσιπάς διατήρησε μέχρι τέλους το σερβίς του για το 6-5 και στο δωδέκατο και καθοριστικό γκέιμ, ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε ακόμη ένα μπρέικ και έκλεισε το σετ στο 7-5 σε 51 λεπτά.

WimbledonΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς