Αθλητισμός|03.07.2022 17:26

Formula 1: Τρομερό ατύχημα στην πρώτη στροφή του Σίλβερστοουν - Απογειώθηκε και αναποδογύρισε η Alfa Romeo του Ζου!

Newsroom

Με ένα τρομακτικό ατύχημα ξεκίνησε το γκραν πρι του Σίλβερστοουν για το πρωτάθλημα της Formula 1. Στην πρώτη στροφή έγινε μια φοβερή σύγκρουση, που ουσιαστικά προκάλεσε την ανατροπή της Alfa Romeo του Γκουανζού Ζου.

Μάλιστα το μονοθέσιο του Κινέζου πιλότου σύρθηκε με πολλά χιλιόμετρα αναποδογυρισμένη σε μια σοκαριστική εικόνα. Η Alfa Romeo όχι μόνο προσέκρουσε στα προστατευτικά αλλά πέρασε και από πάνω τελειώνοντας την τρομακτική πορεία της στα συρματοπλέγματα ακριβώς κάτω απ' την εξέδρα!

Τα πρώτα μηνύματα πάντως είναι αισιόδοξα για την υγεία του Ζου, ο οποίος σώθηκε χάρη στο halo, το πραστατευτικό γύρω απ' τη θέση του οδηγού.

Το κακό έγινε στην πρώτη στροφή, όπου ο Γκασλί χτύπησε τον Ράσελ, ο οποίος με τη σειρά τράκαρε με δύναμη το μονοθέσιο του Ζου που αναποδογύρισε. Παράλληλα, λόγω των φρεναρισμάτων ακολούθησε δεύτερη σύγκρουση του Φέτελ με τον Άλμπον, ο οποίος δέχτηκε απανωτά τρακαρίσματα (σαν σε συγκρουόμενα) με αποτέλεσμα κι αυτός να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Επίσης, ο Οκόν και ο Τσουνόντα ενεπλάκησαν στο τρακάρισμα δίχως όμως να τραυματιστούν. Ο Ζου και ο Άλμπον μεταφέρθηκαν με το ασθενοφόρο στο ιατρείο προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται. Κι από εκεί στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και πλήρη ιατρικό έλεγχο. Πάντως η επίσημη ενημέρωση και της Alfa Romeo ανέφερε ότι ο Ζου έχει τις αισθήσεις του και ότι δεν έχει τραυματιστεί, πέραν του σοκ που έχει υποστεί απ' τη σφοδρή σύγκρουση.

GP Αγγλίας ΣίλβερστοουνHaloFormula 1