Αθλητισμός|04.07.2022 17:25

Υπέρ της παραμονής Κλάτεμπεργκ η πλειοψηφία της Super League - Αρνητική η ΑΕΚ

Newsroom

Υπέρ της παραμονής του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως επικεφαλής της ΚΕΔ τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Super League. Το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Δευτέρας (4/7), όπου βασικό θέμα στην ατζέντα ήταν το ζήτημα «της οργάνωσης επαγγελματικής διαιτησίας και συναφή θέματα διαιτησίας». Ο νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έκανε λόγο για την αναγκαιότητα ύπαρξης επαγγελματικής διαιτησίας, κάτι με το οποίο συμφώνησαν όλες οι ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ, Ιωνικός, Ατρόμητος, Λεβαδειακός εκφράστηκαν θετικά για τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, ενώ η μοναδική ομάδα που διαφώνησε σφόδρα ήταν η ΑΕΚ: «Κάνει τουρισμό μεταξύ Ακρόπολης και Πυραμίδων», ήταν η θέση που ακούστηκε από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του εξήγησε ότι το θέμα είναι εκτός ημερήσιας διάταξης και το ΔΣ της Λίγκας είναι αναρμόδιο να αποφασίσει. «Μπορούμε να προτείνουμε αλλά όχι να αποφασίσουμε», τόνισε η πλευρά του Δικεφάλου του Βορρά που δεν τάχθηκε υπέρ ή κατά και επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Από εκεί και πέρα, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία και Παναιτωλικός τάχθηκαν υπέρ του Κλάτενμπεργκ ενώ ο Βόλος ήταν απών. Ουσιαστικά οι έντεκα από τις 14 ομάδες τάχθηκαν υπέρ της παραμονής Κλάτενμπεργκ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο Άγγλος πρόεδρος της ΚΕΔ -η σύμβαση του οποίου λήγει στις 31 Ιουλίου- ανακοινώθηκε ότι λαμβάνει χρέη προέδρου στην Επιτροπή Ανάπτυξης της Διαιτησίας στην Αίγυπτο! Επίσης, τις επιφυλάξεις του για τον Κλάτενμπεργκ έχει εκφράσει και ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Λίγκα, δεδομένης της πλειοψηφίας, εκφράζει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Μαρκ Κλάτενμπεργκ και τη βούληση να εισηγηθεί και να στηρίξει την ανανέωση της θητείας του ενημερώνοντας σχετικά FIFA, UEFA και ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της Λίγκας

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League εξέφρασε τη θέση του σχετικά με τη βούληση υλοποίησης του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας, ως σημαντικού βήματος εξέλιξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, κατά πλειοψηφία (11 ΠΑΕ τοποθετήθηκαν υπέρ, 1 ΠΑΕ κατά, 1 ΠΑΕ απούσα, 1 ΠΑΕ επιφυλάχθηκε), το Δ.Σ. εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Mark Clattenburg, για το έργο που έχει επιτελέσει στη Διαιτησία μέχρι σήμερα, καθώς και τη βούλησή του να εισηγηθεί και να στηρίξει την ανανέωση της θητείας του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Επίσης, ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να ενημερωθούν εγγράφως FIFA, UEFA, ΕΠΟ και αρμόδιες αρχές, για τη βούληση των ΠΑΕ, όπως εκφράστηκε παραπάνω. Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο έδωσε εξουσιοδότηση προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., περί σύγκλησης Γενικών Συνελεύσεων της Super League.

ΚΕΔSuperLeagueδιαιτησίαΜαρκ Κλάτενμπεργκ