Αθλητισμός|04.07.2022 18:21

Η Ρεάλ Μαδρίτης ενημέρωσε τον Πάμπλο Λάσο ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα - Το παρασκήνιο του διαζυγίου

Newsroom

Με μια αιφνιδιαστική απόφαση η Ρεάλ Μαδρίτης ενημέρωσε τον Πάμπλο Λάσο ότι δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από τη νέα σεζόν. Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Marca οι Μερένχες δεν επιθυμούσαν την παραμονή του πολύπειρου Βάσκου τεχνικού για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του λόγω του σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος που αντιμετώπισε στη διάρκεια της περασμένης σεζόν (υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύτηκε). Τη θέση του θα πάρει ως head coach ο μέχρι πρότινος βοηθός του Τσους Ματέο.

Προηγουμένως, η διοίκηση των Μαδριλένων είχε ενημερώσει τον Λάσο ότι δεδομένου της κατάστασης της υγείας του δεν επιθυμούσε την παραμονή του στον πάγκο. Ωστόσο, προθυμοποιήθηκε να του πληρώσει κανονικά το συμβόλαιο της επόμενης σεζόν δίχως να εργαστεί στην ομάδα. Όπως τονίζεται στα ισπανικά ρεπορτάζ η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ρισκάρει την υγεία του Λάσο, ο οποίος όμως είχε διαφορετική άποψη θέλοντας να συνεχίσει κανονικά στους πάγκους. Γι' αυτό αρνήθηκε και την πρόταση των Μερένχες...

Λέγεται πάντως ότι υπάρχει... παρασκήνιο στην υπόθεση. Από τη μία πλευρά, οι διοικούντες τη Ρεάλ χρεώνουν στον Λάσο τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του Τομά Ερτέλ και κυρίως το γεγονός ότι δεν τον χρησιμοποίησε στον τελικό της Euroleague. Από την άλλη, το περιβάλλον του Ισπανού κόουτς αναφέρει ότι ο Λάσο είχε ενοχληθεί ιδιαίτερα από το πώς χειρίστηκε η Ρεάλ το θέμα της υγείας του τις πρώτες ώρες μετά το έμφραγμα, καθώς προέβη σε δημοσίευση προτού ακόμα το μάθουν όλα τα μέλη της οικογένειάς του.

Το τέλος του Λάσο, φέρνει και το τέλος εποχής σε μια απ' τις μακροβιότερες σχέσεις στο σύγχρονο μπάσκετ. Ο Λάσο ανέλαβε τη Ρεάλ το 2011 και κατέκτησε μεταξύ άλλων δύο Euroleague, έξι πρωταθλήματα, έξι Κύπελλα και έξι Σούπερ Καπ.

Ρεαλ ΜαδρίτηςΠάμπλο Λάσο