Αθλητισμός|05.07.2022 20:32

Αλύγιστος Τζόκοβιτς! Με μυθική ανατροπή από 0-2 πέρασε στον ημιτελικό του Wimbledon στο δρόμο για το 21ο Grand Slam

Newsroom

Ο αλύγιστος Νόβακ Τζόκοβιτς το έκανε ξανά! Μολονότι βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ απ' τον εξαιρετικό Γιανίκ Σίνερ στον προημιτελικό του Wimbledon, ο 35χρονος Σέρβος τενίστας, νούμερο 3 στον κόσμο, έκανε ένα μυθικό come back επικρατώντας 3-2 (5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2) του 20χρονου Ιταλού, νούμερο 13, που έμεινε με το όνειρο.

Όπως συνέβη στον περυσινό τελικό του Roland Garros εναντίον του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος βρέθηκε επίσης στο 2-0, ο Νόλε έβγαλε και πάλι μια τρομερή ανατροπή απ' τη... φαρέτρα του. Ο Τζόκοβιτς γύρισε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο και έπειτα από μια μάχη 3 ωρών και 35 λεπτών προκρίθηκε για ενδέκατη φορά στην καριέρα του στο εμβληματικό βρετανικό τουρνουά έχοντας ως μεγάλο στόχο το 21ο Grand Slam καριέρας. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να ξεπεράσει στον ημιτελικό το εμπόδιο του Βρετανού Καμ Νόρι (νίκησε στα πέντε σετ τον Γκοφέν στον προημιτελικό), ενώ άπαντες ευελπιστούν για ένα μυθικό ραντεβού στον τελικό με τον μεγάλο του αντίπαλο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος αντιμετωπίζει στον προημιτελικό τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτς (στον άλλο προημιτελικό ο Κύργιος παίζει με τον Γκαρίν).

Για δύο σετ ο Σίνερ μάγεψε το Centre Court με τις επιθέσεις του στο σερβίς του Τζόκοβιτς, τις απίθανες άμυνές του και τους winners... τύπου Νόλε. Έδειχνε, πραγματικά, ικανός να για ρίξει τη «βόμβα» και να σταματήσει τον δρόμο του Σέρβου, ο οποίος όμως κατόρθωσε και πάλι να δείξει γιατί θεωρείται ένας απ' τους μεγαλύτερους όλων των εποχών.

Συνεχίζεται το όνειρο για την 35χρονη Μαρία

Στο γυναικείο ταμπλό, μόλις 15 μήνες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της και κάτι λιγότερο από έναν χρόνο από την επιστροφή της στο tour, η Τατιάνα Μαρία (Νο.103) πέρασε για πρώτη φορά σε ημιτελικό Grand Slam. Η 34χρονη Γερμανίδα, η οποία έμεινε πίσω με μπρέικ στο δεύτερο και το τρίτο σετ, ξεπέρασε με 4-6, 6-2, 7-5 το εμπόδιο της συμπατριώτισσάς της Γιούλε Νιμάιερ και θα αναμετρηθεί στον ημιτελικό με την φορμαρισμένη Τυνήσια Ζαμπέρ.

Είναι η 46η συμμετοχή της σε Grand Slam (υπολογίζοντας και τα προκριματικά) και είναι μόλις η πρώτη φορά που προχωράει πέρα από τον δεύτερο γύρο! Θυμίζουμε ότι ήταν αυτή που έκοψε τον δρόμο της Μαρίας Σάκκαρη στον τρίτο γύρο.

Το άλλο ζευγάρι της τετράδας θα γίνει γνωστό μετά τα αυριανά ματς Ανισίμοβα-Χάλεπ και Τομλιάνοβιτς-Ριμπάκινα.

ΤένιςΝόβακ ΤζόκοβιτςΓιανίκ ΣινέρWimbledon