Αθλητισμός|06.07.2022 17:15

Απίστευτο κι όμως... καταριανό: Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει πληρώσει 39 εκατ. ευρώ σε μια εξαετία για αποζημιώσεις προπονητών!

Newsroom

Αν έχεις χρήμα... πλήρωνε! Όπως φαίνεται, λεφτά υπάρχουν για ξόδεμα στην Παρί Σεν Ζερμέν που χρυσοπληρώνει όχι μόνο συμβόλαια αλλά και αποζημιώσεις. Και μάλιστα παχυλές αποζημιώσεις προκειμένου να αποδεσμεύσει εκείνους τους προπονητές που δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν το πλάνο της διοίκησης.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία έξι χρόνια οι καταριανοί ιδιοκτήτες της παριζιάνικης ομάδας έχουν πληρώσει μόνο για αποζημιώσεις προπονητών περί τα 39 εκατ. ευρώ! Απίστευτο κι όμως... καταριανό. Το... κακό άρχισε τον Ιούνιο του 2016, οπότε χρειάστηκε να απολυθεί ο Λοράν Μπλαν. Ο Γάλλος προπονητής, ο οποίος ανέλαβε το 2013, προκειμένου να... αδειάσει τη γωνιά του πάγκου συμφώνησε να λάβει αποζημίωση ύψους 22 εκατ. ευρώ! Μάλλον γι' αυτό έκανε περίπου τέσσερα χρόνια για να εργαστεί ξανά.

Ακολούθησε η λύση του συμβολαίου του Γερμανού Τόμας Τούχελ, με τον οποίο είχε πρόβλημα στη συνεργασία ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας Λεονάρντο. Ο νυν προπονητής της Τσέλσι, που οδήγησε τους Παριζιάνους στον πρώτο τελικό Champions League της ιστορίας τους, πήρε περί τα επτά εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2020 για να λύσει το συμβόλαιό του. Κι αμέσως μετά υπέγραψε στην Τσέλσι, με την οποία κατέκτησε το Champions League.

Κι ύστερα ήρθε ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Ο Αργεντινός κόουτς έμεινε μόλις για ενάμιση χρόνο στο Παρίσι, πήρε ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο και φεύγοντας γέμισε την τσέπη του με επιπλέον δέκα εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για να σπάσει το συμβόλαιό του.

Συν τοις άλλοις, η Παρί χρειάστηκε να πληρώσει άλλα πέντε εκατ. ευρώ στη Νις προκειμένου νσ εξασφαλίσει την ελευθέρας του νέου προπονητή της Κριστόφ Γκαλτιέ.

Ligue 1αποζημίωσηΤόμας ΤούχελΠαρί Σεν ΖερμένΜαουρίτσιο Ποτσετίνο