Αθλητισμός|06.07.2022 23:42

Μυθική πρόκριση του λαβωμένου Ναδάλ στον ημιτελικό - «Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να παίξω με τον Κύργιο»

Newsroom

Ο αλύγιστος Ράφα Ναδάλ στα 36 του χρόνια, παίζοντας με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού από νωρίς στον προημιτελικό του  Wimbledon, πέτυχε μια σπουδαία νίκη αναγκάζοντας 15.000 φίλους του τένις που βρέθηκαν στο Center Court του All England Club να υποκλιθούν στο μεγαλείο του. Ωστόσο, το πρόβλημα στους κοιλιακούς που τον ταλαιπωρεί επί μήνες και που επιδεινώθηκε στο Λονδίνο, ενδέχεται να τον θέσει νοκ άουτ απ' τον ημιτελικό με τον Νικ Κύργιο, ο οποίος επικράτησε άνετα με 3-0 σετ του Χιλιανού Γκαρίν.

Παρότι τραυματίστηκε νωρίς στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό του Γουίμπλεντον κι έκανε ένεση για να συνεχίσει (πρόβλημα στους κοιλιακούς του), παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στα σετ (0-1, 1-2) από τον καταπληκτικό, Τέιλορ Φριτς (νο14 στον κόσμο) και άλλες δύο στο τέταρτο και πέμπτο σετ να χάνει με 4-5, ο ανυπέρβλητος Ναδάλ κατάφερε να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ, όπου επιβλήθηκε με 10-4 (3-2 σετ) και πήρε το τελευταίο «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς.

Ο Ράφαελ Ναδάλ απλά αρνείται να επιτρέψει σε κανέναν να τον σταματήσει. Ούτε το χρόνιο πρόβλημά του στο γόνατο, ούτε ο τραυματισμός που τον ανάγκασε να κάνει ένεση στον σημερινό προημιτελικό, ούτε το νο11 του ταμπλό, Τέιλορ Φριτς. Ο αριστερόχειρας Ισπανός επικράτησε με 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (4) σε αγώνα που το κοινό στο Centre Court δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα μπορούσε να τον ολοκληρώσει, πόσο μάλλον να νικήσει!

Καλώντας το ιατρικό τιμ στο δεύτερο σετ, ο Ισπανός ήταν ξεκάθαρο πως πονούσε στις κινήσεις του, έχοντας επηρεαστεί τα χτυπήματά του. Με λίγα λόγια έδειχνε «τελειωμένος». Ωστόσο, γι΄ άλλη μια φορά απέδειξε πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές του τένις. Βρήκε τον τρόπο να κάνει το καλύτερο δυνατό που μπορούσε, να οδηγήσει το ματς σε πέμπτο σετ, όπου με όπλο την εμπειρία του και με σαφώς καλύτερη ψυχολογία, κατάφερε να επικρατήσει πολύ εύκολα του Αμερικανού με 10-4 και να κλείσει (;) το ραντεβού με τον Νικ Κύργιο στον ημιτελικό της Παρασκευής (8/07).

Μετά από 4 ώρες και 21 λεπτά μεγάλης μάχης ο 36χρονος νικητής 22 τροπαίων Grand Slam πανηγύρισε την 19η εφετινή διαδοχική του νίκη σε Grand Slam, κρατώντας ζωντανό το όνειρο του Calendar Slam (έχει κατακτήσει ήδη τα τουρνουά σε Μελβούρνη και Παρίσι.

Ωστόσο λίγο αργότερα πάγωσε το κοινό του τένις καθώς δήλωσε αμφίβολλος για τον ημιτελικό. «Δεν ξέρω», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν θα είναι σε θέση να αποθεραπευτεί ενόψει του αγώνα με τον Νικ Κύργιο. «Θα κάνω κάποια τεστ αύριο, αλλά είναι δύσκολο να ξέρω. Έχω αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στην καριέρα μου και έχω μάθει να αντέχω τον πόντο, να παίζω με προβλήματα. Ξέροντας αυτό, όταν νιώθω όπως ένιωσα ξέρω ότι κάτι δεν πάει καλά στους κοιλιακούς. θα δούμε. Δεν ήταν κάτι νέο, είχα πρόβλημα τις δύο τελευταίες μέρες, αλλά σήμερα ήταν η χειρότερη μέρα. Αυξήθηκε ο πόνος και ο περιορισμός. Κατάφερα να νικήσω, να δούμε τι θα γίνει αύριο».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε ποιες είναι οι πιθανότητες να αγωνιστεί κόντρα στον Κύργιο και πάλι δεν ήταν ξεκάθαρος: «Δεν ξέρω, ειλικρινά δεν μπορώ να δώσω ξεκάθαρη απάντηση, διότι αν δώσω και αύριο συμβεί κάτι άλλο θα είμαι ψεύτης. Ο Νικ είναι σπουδαίος τενίστας, σαφώς και θέλω να παίξω εναντίον του, αλλά θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε».

Και κατέληξε: «Αν είχα αποφασίσει κάτι, δεν θα ήμουν εδώ να κάνω σόου και αύριο να πω κάτι άλλο. Είμαι εδώ γιατί είμαι ειλικρινής και δεν έχω αποφασίσει. Η απόφαση ανήκει στον παίκτη, αλλά πρέπει να πάρω και άλλες απόψεις και να τσεκάρω όλα με τον σωστό τρόπο. Πιο σημαντικό πράγμα από το Wimbledon είναι η υγεία. Ας δούμε πώς θα πάει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ράφα επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας του και η αδερφή του τον παρότρυναν να αποσυρθεί από τον αγώνα με τον Φριτζ.

Ράφαελ ΝαδάλWimbledonΤένις