Αθλητισμός|08.07.2022 21:44

Wimbledon: Στο δρόμο για το 21ο Grand Slam ο Τζόκοβιτς με τελευταίο εμπόδιο τον απρόβλεπτο Νικ Κύργιο!

Newsroom

Ο μέγας Νόβακ Τζόκοβιτς έκλεισε ραντεβού με τον Νικ Κύργιο στον κυριακάτικο (10/7) τελικό του Wimbledon. Ο σπουδαίος Σέρβος τενίστρας βρίσκεται ένα βήμα μακριά απ' το 21ο Grand Slam στην καριέρα του και δεδομένου ότι απέναντί του θα βρει έναν πρωτάρη σε major τελικό, είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Απέναντι στον απρόβλεπτο Ελληνοαυστραλό όμως κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για την έκβαση του ματς.

Το ματς πάντως δεν άρχισε καλά για τον Νόλε. Έχασε το πρώτο σετ από τον Κάμερον Νόρι, αλλά στη συνέχεια ήταν άπιαστος επικρατώντας με 3-1 σετ (2-6, 6-3, 6-2, 6-4). Προκρίθηκε για όγδοη φορά στην καριέρα του σε τελικό Wimbledon. Πρόκειται για την 27η συνεχόμενη νίκη του «Νολε» στο λονδρέζικο major καθώς έχει να ηττηθεί από τον Ιούλιο του 2017!

Ο Τζόκοβιτς κυνηγάει τον τέταρτο σερί τίτλο του στο All England Club (είχε μεσολαβήσει και μια αναβολή λόγω Covid) και τον έβδομο συνολικά στο τουρνουά. Παράλληλα, θέλει να αφήσει πίσω του τον Ρότζερ Φέντερερ στα 20 Grand Slam και να πλησιάσει τον άτυχο Ράφα Ναδάλ, που εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού, σε απόσταση ενός Slam καθώς κατέχει 22 τίτλους!

Σημειωτέον ότι αυτός ήταν ο 11ος ημιτελικός στην καριέρα του «Νολε» στο Γουίμπλεντον (περισσότερους έχει μόνο ο Ρότζερ Φέντερερ με 13), ο 32ος σε Major (κανείς άλλος δεν έχει τέτοιο νούμερο) και ο 43ος σε Grand Slam!

WimbledonΤένιςΝόβακ Τζόκοβιτς