Νέα βασίλισσα στο Wimbledon η Ρωσίδα Έλενα Ριμπάκινα! Λύγισε την Τυνήσια Ζαμπέρ με ανατροπή
NewsroomΜολονότι οι διοργανωτές του Wimbledon απέκλεισαν τους Ρώσους αθλητές απ' το τουρνουά λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η νέα βασίλισσα του All England Club είναι από τη Ρωσία! Η γεννημένη στη Μόσχα Ρωσίδα, Έλενα Ριμπάκινα, η οποία όμως αγωνίζεται με τα χρώματα του Καζακστάν από το 2018, επικράτησε 2-1 σετ της Τυνήσιας Ονς Ζαμπέρ στον μεγάλο τελικό των γυναικών και κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας της.
Η 23χρονη τενίστρια (νούμερο 23 στον κόσμο) ήταν καταπληκτική κι επέστρεψε πολύ δυναμικά μετά την απώλεια του πρώτου σετ επικρατώντας τελικά της 27χρονης Ζαμπέρ (νούμερο 2) με 3-6, 6-2, 6-2 σε 1 ώρα και 48 λεπτά. Η Ριμπάκινα, σε αντίθεση με τη Ζαμπέρ που φάνηκε να αγωνίζεται με μεγάλο «βάρος» στις πλάτες της, έπαιξε σαν... κομπιούτερ απ' το δεύτερο σετ και μέχρι τέλους, γράφοντας ιστορία με τον πρώτο major τίτλο της. Κι η Ζαμπέρ όμως έγραψε τη δική της ιστορία καθώς έγινε η πρώτη Αφρικανή και μάλιστα από αραβική χώρα που φτάνει σε τελικό.
Η Ριμπάκινα έγινε η έκτη διαφορετική πρωταθλήτρια στο Wimbledon την τελευταία επταετία (το 2020 δεν διεξήχθη το τουρνουά λόγω κορονοϊού). Προηγήθηκαν η Σερένα Γουίλιαμς το 2016, η Μουγουρούθα το 2017, η Κέρμπερ το 2018, η Χάλεπ το 2019 και η Μπάρτι το 2021.
- Ο «T-Rex του ωκεανού»: Ο θηρευτής στο μέγεθος λεωφορείου που κυριαρχούσε πριν 80 εκατομμύρια χρόνια
- Τους έπιασαν στα πράσα να πετάνε μπάζα στο δάσος: «Πήρα το στειλιάρι, κάθε μέρα παίζουμε τις ζωές μας»
- Πέθανε ο άνδρας που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της Έμμας - Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της
- Γεωργιάδης για συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα: «Είσαι πάμφτωχος; Έχεις δίπλα το Φάληρο να κάνεις τζάμπα μπάνιο»