Αθλητισμός|09.07.2022 19:39

Formula 1: Αέρας ο Φερστάπεν στο Sprint Race της Αυστρίας, πίσω του οι δύο Ferrari

Newsroom

Ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε με τη Reb Bull στο Sprint Race (100 χιλιόμετρα ήτοι 24 γύροι) του αυστριακού γκραν πρι, πήρε τους οχτώ βαθμούς της νίκης και θα εκκινήσει απ' την πρώτη θέση στον κυριακάτικο αγώνα της Formula 1. Πίσω του ακολούθησαν οι Ferrari του Σαρλ Λεκλέρκ και του Κάρλος Σάινθ που πήραν 7 και 6 βαθμούς αντιστοίχως, και θα βρεθούν στις θέσεις 2 και 3 του grid στην εκκίνηση.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και προπορευόμενος στη βαθμολογία του εφετινού πρωταθλήματος αύξησε τη διαφορά του στο +38 απ' τον ομόσταβλό του Σέρχιο Πέρες, ο οποίος λόγω ποινής εκκίνησε απ' τη 13η θέση αλλά κάνοντας ένα καταπληκτικό sprint race τερμάτισε πέμπτος! Παράλληλα, άφησε στο -45 τον τρίτο στην κατάταξη Λεκλέρκ κι αρχίζει από θέση ισχύος τον κυριακάτικο αγώνα (10/7, 16.00).

Σταθερός στον αγώνα του ήταν και ο Ράσελ με τη Mercedes καθώς διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση απ' την αρχή μέχρι το τέλος κατακτώντας πέντε βαθμούς. Ακολούθησαν ο Πέρες (4 βαθμ.), ο Οκόν (3 βαθμ.), ο Μάγκνουσεν (2 βαθμ.) και ο Χάμιλτον, ο οποίος δυσκολεύτηκε αλλά προσπέρασε στο φινάλε τον Μικ Σουμάχερ για να πάρει τον έναν βαθμό της όγδοης θέσης.

Σαρλ ΛεκλέρκΛιούις ΧάμιλτονΤζορτζ ΡάσελGP ΑυστρίαςMercedesFormula 1FerrariΜαξ ΦερστάπενΣέρχιο ΠέρεςΚάρλος ΣάινθRed Bull