Αθλητισμός|09.07.2022 20:14

ΠΑΟΚ: Θετικό φινάλε στην Ολλανδία με νίκη - Συμφωνία με Μπίσεσβαρ, έρχεται και ο Νέσμπεργκ

Newsroom

Με νίκη ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ τα φιλικά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Χάρη σε γκολ του 18χρονου Γιώργου Κούτσια ο Δικέφαλος επικράτησε 1-0 της Σταντάρ Λιέγης δείχνοντας σημάδια βελτίωσης και προόδου συνολικά.

Ο τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα και η πώληση του Αντόνιο Τσόλακ στη Ρέιντζερς, έφεραν εσπευσμένα τον Κούτσια στην Ολλανδία και ο μικρός μπήκε κατευθείαν στην ενδεκάδα σκοράροντας το μοναδικό και νικητήριο τέρμα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ινγκασον, η μπάλα έφτασε στον Ντάντας που σέντραρε για τον Σβαμπ, ο οποίος υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση τον Μποντάρτ. Ο Κούτσιας όμως που καραδοκούσε πέτυχε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Ολλανδία με απολογισμό δυο νίκες (4-0 την Γκόου Αχέντ Ιγκλς πέραν της επικράτησης επί της Σταντάρ), μια ισοπαλία (2-2 με την Αλκμααρ) και μια ήττα (2-1 από την Χρόνινγκεν). Ο Δικέφαλος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και θα δώσει το επόμενο φιλικό του στις 15 Ιουλίου με τον Παναιτωλικό.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ντάντας, Κουαλιάτα, Κούτσιας.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν: Κοτάρσκι (61’ Ζ. Ζίβκοβιτς), Λύρατζης (61’ Σάστρε), Μιχάι, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Ντάντας (61’ Φελίπε Σοάρες), Κουαλιάτα (61’ Τσαούσης), Α. Ζίβκοβιτς (61’ Κωνσταντέλιας), Κούτσιας (61’ Λάμπρου).

Συνεχίζουν μαζί ΠΑΟΚ - Μπίσεσβαρ 

Προηγουμένως, έκλεισε η νέα συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας για ακόμα έναν χρόνο. Αρχικά φάνηκε πως υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις δυο πλευρές τις τελευταίες ημέρες, όμως η παρουσία του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο ξενοδοχείο της ομάδας, έφερε οριστική συμφωνία καθώς ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και έπεσαν οι υπογραφές.Ο Ολλανδός άσος του Δικεφάλου που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016 έχει συνδέσει το όνομά του με όλες τις πρόσφατες μεγάλες στιγμές του συλλόγου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει τα εξής:  «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την ανανέωση του συμβολαίου του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2023. Μία ιστορία αγάπης κι επιτυχιών που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016. Μία ιστορία γεμάτη τίτλους, γκολ, ασίστ κι αμέτρητες στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης κι εδώ κι έξι χρόνια έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στο βιβλίο της ασπρόμαυρης ιστορίας.

Ένας πραγματικός καλλιτέχνης των γηπέδων μετράει με τον ΠΑΟΚ 217 συμμετοχές, 27 γκολ, 38 ασίστ, έχει αναδειχθεί αήττητος πρωταθλητής της σεζόν 2018-19 και τρεις φορές Κυπελλούχους Ελλάδας. Ο Σουριναμέζος ήρθε σε συμφωνία με τον Δικέφαλο και θα παραμείνει στην Τούμπα για μία ακόμα σεζόν!».

Μίλησε για συμφωνία με ΠΑΟΚ ο Νέσμπεργκ

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά ο Ιβάν Νέσμπεργκ μίλησε για την συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ, την αποχώρηση από την Βαλερένγκα και την δική του προεργασία για τον Δικέφαλο. Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός μιλώντας σε ΜΜΕ της Νορβηγίας παραδέχθηκε πως έχει έρθει σε απόλυτη συμφωνία με τους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν για τη μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ αλλά πλησιάζουν οι μέρες να φύγω. Είναι παράξενο για μένα ότι φεύγω από τη Βαλερένγκα μετά από 20 χρόνια. Και πολύ παράξενο που θα παίξω σε μια ομάδα εκτός Νορβηγίας. Είχα κι άλλες προτάσεις πιο νωρίς από αυτήν που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ αλλά η ομάδα μου απαντούσε αρνητικά».

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ την επιλογή μου πολύ καλή. Έχω ρωτήσει για να μάθω πράγματα για τον ΠΑΟΚ και γι' αυτό δέχθηκα την πρόταση. Είμαι έτοιμος για αυτήν την πρόκληση και θα προσπαθήσω να πρωταγωνιστήσω στη νέα μου ομάδα. Ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω και ο ΠΑΟΚ με βοηθάει σε αυτό. Η Βαλερένγκα προσπάθησε να με κρατήσει με πολλούς και διάφορους τρόπους αλλά δεν τα κατάφερε».

Ντιέγκο ΜπίσεσβαρΣταντάρ ΛιέγηςΠΑΟΚφιλικό