Αθλητισμός|13.07.2022 22:13

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μεταμορφώνει σε πίστα το ΟΑΚΑ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, έπειτα από την επιτυχημένη επιστροφή του πέρυσι στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ετοιμάζεται για ακόμα ένα λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία του. Ο ιστορικός αγώνας Ράλλυ, που επί 69 ολόκληρα χρόνια «ταξιδεύει» μοναδικές εικόνες της Ελλάδας σε κάθε γωνιά της γης, δικαιωματικά θα αποτελέσει το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός που θα διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους το 2022.

Ο λόγος είναι ο συνδυασμός της εκκίνησής του, το απόγευμα της Πέμπτης, 8 Σεπτεμβρίου, με μια υπερειδική διαδρομή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Το ΟΑΚΑ των Ολυμπιακών αγώνων, των συναυλιών και των αμέτρητων αθλητικών αναμετρήσεων, ανανεωμένο αλλά και «μεταμορφωμένο» σε πίστα, θα υποδεχτεί τον κορυφαίο θεσμό αγώνων Ράλλυ στον κόσμο για μία μοναδική παράσταση, με πρωταγωνιστές τους πλέον καταξιωμένους οδηγούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με τα καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στα πενήντα χρόνια του θεσμού.

Στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Το διαρκώς αναβαθμιζόμενο Ολυμπιακό Στάδιο θα “αποχωριστεί” για λίγο το γρασίδι για μια ασφάλτινη διαδρομή συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων, και θα ανοίξει τις πύλες του σε κάθε φίλο του σπορ, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας, φέρνοντας τη δράση μπροστά από την άνεση των κερκίδων του».

Πρόθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα είναι η υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ να αποτελέσει το αποκορύφωμα της χρονιάς για τον ελληνικό αθλητισμό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στο σύνολό του και, ως εκ τούτου, οι τιμές των εισιτηρίων, που πωλούνται ήδη από την πλατφόρμα του viva.gr, έχουν ως τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ! Αξίζει να αναφερθεί πως περισσότερα από 40.000 εισιτήρια έχουν μέση τιμή 18,5 ευρώ.

Το υπερθέαμα του ΟΑΚΑ θα ακολουθήσουν τρεις αγωνιστικές ημέρες στην ελληνική ύπαιθρο, με τους θεατές, Έλληνες αλλά και πλήθος ξένων που παραδοσιακά ταξιδεύουν στην Ελλάδα με αφορμή τον αγώνα, να αναμένεται να δηλώσουν και πάλι το δικό τους «παρών» και στα βουνά. Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου από το Λουτράκι και τις ειδικές διαδρομές της Κορινθίας, ενώ τις επόμενες δύο ημέρες η καρδιά του Ράλλυ Ακρόπολις θα χτυπάει στη Στερεά Ελλάδα, σε πασίγνωστες ορεινές αγωνιστικές διαδρομές, με την πόλη της Λαμίας να φιλοξενεί και αυτήν τη χρονιά το Κέντρο του Αγώνα και το Service Park.

Για όσους, ωστόσο, η εξόρμηση στα βουνά μοιάζει με μακρινή περιπέτεια, η Οργανωτική Επιτροπή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα φροντίσει να φέρει τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και του αυτοκινήτου γενικότερα στα «πόδια» τους, με παράλληλες εκδηλώσεις στους χώρους του ΟΑΚΑ τις ημέρες που θα προηγηθούν του αγώνα. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Οδική Ασφάλεια, η διεξαγωγή του παγκόσμιου τελικού WRC eSports (για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα), καθώς και άλλες ενέργειες που θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζει στο μοτίβο που χάραξε πέρυσι: έρχεται να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στον υγιή αθλητικό ανταγωνισμό, όπως και να μεταφέρει μια ιδανική εικόνα της Ελλάδας σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

ειδήσεις τώραΠαγκόσμιο πρωτάθλημα ΡάλλυΡάλι ΑκρόπολιςΟΑΚΑ