Αθλητισμός|14.02.2019 13:09

ΠΑΟΚ 2020: Οι πρώτες σκέψεις για την επόμενη χρονιά

Αντώνης Τσακαλέας

Την ώρα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ επιταχύνουν για το τελευταίο τρίτο της σεζόν, το οποίο περιλαμβάνει μίνιμουμ 11 και μάξιμουμ 14 αναμετρήσεις, οι διοικούντες βάζουν επί τάπητος (με την ηρεμία που προσφέρει το ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου που έχει πλέον αποκτήσει ο «Δικέφαλος του Βορρά», με τη διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό να είναι στους 9 βαθμούς) τα ανοιχτά ζητήματα του ρόστερ, με σειρά προτεραιότητας.

Στην υπόθεση Βαρέλα το κλίμα έχει αλλάξει άρδην, ενώ σε αυτές των Σάχοφ και Κάνιας υπάρχει στασιμότητα, αν και αμφότερες οι περιπτώσεις ήταν εξαρχής από εκείνες που οι συζητήσεις για πιθανή ανανέωση συμβολαίου θα άνοιγε στο τέλος της σεζόν, κάτι που γνώριζαν τόσο ο Ουκρανός μεσοεπιθετικός όσο και ο Ισπανός μεσοαμυντικός.

Οσον αφορά το υπόλοιπο ρόστερ, η περίπτωση του Σέρτζιο Ολιβέιρα αποτελεί θέμα συζήτησης από τη στιγμή που ο Πορτογάλος δέχθηκε να ενταχθεί στους «ασπρόμαυρους» μέχρι το καλοκαίρι. Η παραμονή του δεν θα είναι καθόλου εύκολη, και αυτό διότι δεν θα παίξει ρόλο μόνο το οικονομικό κομμάτι.

Το ρεκόρ

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποδείξει πως όπως κάθε ρεκόρ, έτσι και αυτό της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία του ΠΑΟΚ υπάρχει για να σπάει. Πριν, λοιπόν, προκύψει οποιαδήποτε βάσιμη συζήτηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Πόρτο για την αγορά του ποδοσφαιριστή από τον «Δικέφαλο του Βορρά», θα πρέπει να οικοδομηθεί η σχέση ανάμεσα στο κλαμπ και τον 26χρονο.

Ακολουθεί η γεμάτη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού και τα πεπραγμένα τους καταγράφονται εβδομάδα με την εβδομάδα. Ο Γιώργης Σαββίδης έστειλε μήνυμα επιστροφής στον Λάζαρο Λάμπρου, όπως είχε κάνει και στους Γιαννούλη και Πέντρο Ενρίκε, που πλέον βρίσκονται εντός του «ασπρόμαυρου» ρόστερ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν χθες την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση της Δευτέρας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην υπολογίζει τον τιμωρημένο Γιαννούλη και να ζητά από τους ποδοσφαιριστές προσήλωση 

ΠΑΟΚΦερνάντο ΒαρέλαΣέρτζιο Ολιβέιρα