Γιώργος Βασιλειάδης: Κακομαθημένοι παράγοντες πληγώνουν το μπάσκετ
NewsroomΟ υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού μίλησε, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, για τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό ημιτελικό του μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Ο Γιώργος Βασιλειάδης, εμφανώς εκνευρισμένος, τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού «δεν μπορεί να έχει ρόλο διαιτητή ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα και σε τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων που πληγώνουν το άθλημα» και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί ο επαγγελματικός αθλητισμός να επισκιάσει το σύνολο της αθλητικής δραστηριότητας της χώρας».
Αναλυτικά, η δήλωση του υφυπουργού:
«Ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υφυπουργού Αθλητισμού είναι η διασφάλιση της τήρησης των κανόνων, η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, του αθλητή, του σωματείου, της ομοσπονδίας. Δεν μπορεί να έχει ρόλο διαιτητή ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα και σε τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων που πληγώνουν το άθλημα που έχει κάνει περήφανη τη χώρα. Ρωτάτε τι πρωτοβουλίες παίρνει η Πολιτεία από την πλευρά της. Στη διαιτησία δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Σας θυμίζω ότι και στο ποδόσφαιρο τις όποιες αλλαγές στη διαιτησία δεν τις επέβαλε η Πολιτεία και δεν μπορούσε άλλωστε από τη στιγμή που η διαιτησία είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου, αλλά η διεθνής Συνομοσπονδία. Επομένως αν υπάρχουν προβλήματα οφείλουν να λυθούν με τον τρόπο αυτό.
Η Πολιτεία από την πλευρά της μπορεί να παρέμβει με νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως έχουμε ήδη κάνει με την κατάθεση του νομοσχεδίου. Μέσα από την απλή αναλογική στις ομοσπονδίες, τις θητείες στα εκτελεστικά μέλη των ομοσπονδιών, μέσα από το τέλος στην ψήφο δια αντιπροσώπου. Όποιος θέλει λοιπόν ας τις στηρίξει, αλλά δεν θυμάμαι να συνέβη αυτό, όταν πήραμε την πρωτοβουλία και καταθέσαμε το σχέδιο νόμου στη διαβούλευση. Αντίθετα είχαμε αντιδράσεις και από τις ομοσπονδίες και από την ΕΟΕ.
Να προσέξουν όλοι ιδιαίτερα. Να σταματήσουν να πληγώνουν άλλο το άθλημα. Δεν μπορεί ο επαγγελματικός αθλητισμός να επισκιάσει το σύνολο της αθλητικής δραστηριότητας της χώρας».
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
- Πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή της βενζίνης στο τέλος Μαρτίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Τα ανύπαρκτα μέτρα για τη νέα ακρίβεια, τρεις δηλώσεις που δεν έκαναν Μακρόν - Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης και οι ελιγμοί του Άδωνι για τις παραιτήσεις στον ΕΟΔΥ
- Το παρασκήνιο της τριμερούς στην Κύπρο: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης - Μακρόν - Χριστοδουλίδης
- ΕΟΔΥ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι μετά τις παραιτήσεις και τις καταγγελίες για επίθεση - Οι αιχμές και η παρότρυνση