Αθλητισμός|25.07.2022 20:52

Είναι αυτή η πιο... τέλεια φωτογραφία που τραβήχτηκε σε ποδοσφαιρικό αγώνα;

Newsroom

Μπορεί η άσημη Έλγκιν Σίτι να μην φημίζεται για τις ποδοσφαιρικές τις επιτυχίες, διεκδικεί όμως το βραβείο για την... πιο viral φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα. Ο σκωτσέζικος σύλλογος που αγωνίζεται στη League Two (τέταρτη κατηγορία), ηττήθηκε 2-0 απ' την Κουίν οφ Σάουθ στο πρόσφατο ματς για το Λιγκ Καπ αλλά πόσταρε την «καλύτερη φωτογραφία που τραβήχτηκε ποτέ σε ποδοσφαιρικό αγώνα» σύμφωνα με το post που έκανε η ομάδα στο twitter.

Κι η αλήθεια είναι ότι ο φωτογράφος «συνέλαβε» το... τέλειο καρέ! Ήταν ακριβώς τη στιγμή που ένας αμέριμνος οπαδός κρατούσε ένα ποτήρι με τσάι και προσπαθούσε να δαγκώσει ένα κομμάτι πίτσα. Ήταν μια στιγμή απόλαυσης, την οποία χάλασε ένα (μάλλον) άστοχο σουτ. Κι ακολούθησε η τέλεια φωτογραφία καθώς καταγράφεται με ακρίβεια η στιγμή που η μπάλα πετυχαίνει το ποτήρι, το τσάι... ίπταται παντού κι η μπλούζα του φίλαθλου γίνεται... καινούργια. Ο ίδιος πάντως συνεχίζει την προσπάθεια για να ολοκληρώσει την μπουκιά του... Ακριβώς δίπλα του βρίσκεται μια γυναίκα, η οποία προσπαθεί να αποφύγει την μπάλα. Η Έλγκιν Σίτι αναζητεί τον οπαδό προκειμένου να τον κεράσει αναψυκτικά στο επόμενο παιχνίδι.

Η εικόνα που έγινε αμέσως viral συζητήθηκε ακόμη και στο Sky Sports. Ανάμεσα στα καρέ που, σύμφωνα με το αγγλικό κανάλι, διεκδικούν τον τίτλο της καλύτερης φωτογραφίας που τραβήχτηκε σε ποδοσφαιρικό ματς είναι η κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Ματεράτσι, αλλά και η εικόνα που δείχνει τους Ματεράτσι και Ρουί Κόστα στο ντέρμπι της Ίντερ με τη Μίλαν να βλέπουν το φλεγόμενο Σαν Σίρο, όπως βεβαίως και η περίφημη φωτογραφία από το «Χέρι του Θεού» του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Αγγλίαποδόσφαιροφωτογραφία