Αθλητισμός|27.07.2022 14:50

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια «χτύπησε» τον θρυλικό Ντανιέλ Πασαρέλα

Newsroom

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο θρυλικός παίχτης και προπονητής της Εθνικής Αργεντινής Ντανιέλ Πασαρέλα, πάσχει από πολύπλοκη νευροεκφυλιστική ασθένεια.

Τι προκαλεί η ασθένεια από την οποία πάσχει ο Ντανιέλ Πασαρέλα

Την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας η έγκυρη Ole της Αργεντινής και σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εν λόγω ασθένεια προκαλεί σωματικά προβλήματα και τον κάνει να μην μπορεί να εντοπίσει τον εαυτό του στον χρόνο και στο χώρο.

Μία παρόμοια διαδικασία γνωστικής επιδείνωσης αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι βίωσε και ο πατέρας του άλλοτε ομοσπονδιακού τεχνικού της «αλμπισελέστε». «Δεν είναι πια ο Πασαρέλα που ξέραμε. Τώρα είναι ένας άλλος Ντάνιελ» αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από τους στενότερους φίλους του. Ο Πασαρέλα δεν μπορεί πλέον να μείνει μόνος στο σπίτι, ενώ πάντα συνοδεύεται στις κοντινές εξόδους του, καθώς μπορεί σε μια στιγμή να ξεχάσει ή ακόμα να χάσει και τον προσανατολισμό του.

Όπως παραδέχεται και το οικογενειακό του περιβάλλον, ο Πασαρέλα δεν μπορεί πια να ασχολείται με την προπονητική. Αυτός είναι και ο λόγος, που ο ίδιος παραμένει ανενεργός από το 2013, όταν και αποχώρησε από την Ρίβερ Πλέιτ έπειτα από τον υποβιβασμό της. Τελευταία φορά, που ο ίδιος κάθισε σε πάγκο ήταν για λογαριασμό της Ρίβερ Πλέιτ την σεζόν 2006-07.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί πως ο Πασαρέλα είναι ο μοναδικός Αργεντινός, ο οποίος είχε συμμετοχή και στις δύο ομάδες της «αλμπισελέστε», που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1978 και το 1986. Μάλιστα το περιοδικό World Soccer τον έχει συμπεριλάβει στους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές για τον 20ο αιώνα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


προπονητήςασθένειαποδόσφαιροΕθνική Αργεντινήςειδήσεις τώρα