Αθλητισμός|27.07.2022 15:05

Ολυμπιακός: Πρόωρος τελικός με Μακάμπι Χάιφα για τα προκριματικά του Champions League

Newsroom

Προτού καλά καλά αρχίσει η νέα σεζόν ο Ολυμπιακός βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρώτη μεγάλη πρόκληση της σεζόν. Οι Ερυθρόλευκοι μετά το 1-1 με τη Μακάμπι Χάιφα προ εβδομάδας στο Ισραήλ, θέλουν μόνο νίκη απόψε (27/7, 22.00, Cosmote Sports 1) στο Γ. Καραϊσκάκης προκειμένου να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πρόωρο τελικό που βάζει πίεση από νωρίς στους Πειραιώτες, οι οποίοι εφόσον ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μακάμπι θα αναμετρηθούν με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Με όπλο τον ενθουσιασμό που πάντοτε του προσφέρει η έδρα του, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου παιχνιδιού. Ο Πέδρο Μαρτίνς όπως φανέρωσε στη συνέντευξη Τύπου, έχει επισημάνει στους παίκτες τα λάθη που έγιναν στο Ισραήλ τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν όπως τόνισε. 

Το πλάνο του Μαρτίνς

Ο Μαρτίνς δεν άνοιξε τα... χαρτιά του στην τελευταία προπόνηση των το βράδυ της Τρίτης (26/7), ωστόσο είναι πολύ πιθανό να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το πρώτο ματς. Στην άμυνα οι επιλογές δείχνουν πως θα είναι οι Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Παπέ Σισέ και Ρέαμπτσιουκ, ενώ ο Εμβιλά θα είναι το «6άρι» στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αν ο Πορτογάλος τεχνικός επιλέξει το 4-3-3, πιο πιθανό είναι να παίξουν μπροστά απ’ τον Γάλλο οι Μαντί Καμαρά και Κανέ, με τους Ζίνκερνάγκελ, Μασούρα στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Θέση διεκδικεί και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά εφόσον επιλεγεί το 4-2-3-1.

Την αποστολή του Ολυμπιακού απαρτίζουν οι: Αγκιμπού Καμαρά, Άβιλα, Μπουχαλάκης, Καρβάλιο, Σισέ, Ελ Αραμπί, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κανέ, Κούντε, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μανωλάς, Μασούρας, Ρέαμπτσιουκ, Παπαδούδης, Ραντζέλοβιτς, Τικίνιο, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βατσλίκ, Βαλμπουενά, Κίτσος, Βρσάλικο και Ζίνκερναγκελ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πολωνός Ντάνιελ Στεφάνσκι, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Νταβίντ Γκόλις, Μίκαλ Ομπούκοβιτς και 4ο τον Τόμας Βάιντα.

ΜακάμπιChampions LeagueΟλυμπιακός