Αθλητισμός|27.07.2022 23:54

Ολυμπιακός - Μακάμπι Χάιφα 0-4! Διασυρμός για τους Ερυθρόλευκους που έμειναν ξανά εκτός Champions League

Newsroom

Το περυσινό πάθημα απ' τη Λουντογκόρετς δεν έγινε μάθημα για τον Ολυμπιακό που αποκλείστηκε ξανά πρόωρα απ' το Champions League. Η εξαιρετική Μακάμπι Χάιφα διέσυρε με 0-4 τους Ερυθρόλευκους στο Γ. Καραϊσκάκης, όπου με συνολικό σκορ 4-1 (μετά και το 1-1 του πρώτου αγώνα) έστησε πάρτι πρόκρισης στον 3ο προκριματικό γύρο. Αντιθέτως, ο απογοητευτικός Ολυμπιακός θα συνεχίσει στα προκριματικά του Europa League, όπου στον 3ο γύρο, την ερχόμενη εβδομάδα, θα παίξει με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Ολυμπιακός ταπεινώθηκε στην έδρα του απ' τους Ισραηλινούς καθώς υπέστη ένα ιστορικό κάζο σε μια σεζόν που άρχιζε με όνειρα και υψηλές προσδοκίες. Ωστόσο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έδειξε να συνεχίζει στο ίδιο (κακό) μοτίβο που τελείωσε την περασμένη σεζόν. Άνευρη, δίχως ενέργεια, δίχως ιδέες, δίχως πλάνο.

Απόλυτος αιφνιδιασμός

Ο Ολυμπιακός μπήκε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι έχοντας την ώθηση κι απ' το κοινό του, όμως η Μακάμπι Χάιφα πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Προτού καλά καλά μπορέσουν οι Ερυθρόλευκοι να βρουν τα πατήματά τους στο γήπεδο, η ομάδα απ' το Ισραήλ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τιαρόν Τσερί σε ένα γκολ για το οποίο φέρει ευθύνη ο Βατσλίκ, ο οποίος είχε αργή αντίδραση.

Οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Πλάνιτς έπειτα από κεφαλιά του Τικίνο, ενώ στο 24' ο Μπουχαλάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά προηγουμένως είχε κοντρολάρει με το χέρι με αποτέλεσμα να δοθεί επιθετικό φάουλ. Οι φάσεις αυτές σε συνδυασμό με το 0-1 και την αδυναμία των Ερυθρόλευκων να αποδώσουν καλό και παραγωγικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό σε όλους στον Ολυμπιακό (παίκτες, πάγκος, εξέδρα).

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-1 αλλά η Μακάμπι είχε τεράστια ευκαιρία για να αγκαλιάσει την πρόκριση. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νταβίντ βρέθηκε απέναντι απ' τον Βάτσλικ, ο οποίος τούτη τη φορά αντέδρασε σωστά και κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό, που όμως παρέμεινε αναιμικός και ακίνδυνος στο β' ημίχρονο.

Αντιθέτως, η Μακάμπι Χάιφα είχε ψυχή, ενέργεια αλλά και πλάνο και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή της προκαλώντας ολοκληρωτικό ναυάγιο στους Ερυθρόλευκους. Στο 61' ο Τσερί πάσαρε στον Χαζίζα, ο οποίος σέντραρε για τον Πιερό που πήρε την κεφαλιά στην πλάτη της άμυνας τοου Ολυμπιακού σκοράροντας το 0-2. Και προτού συνέλθουν απ' το σοκ οι Πειραιώτες δέχθηκαν ακόμα ένα γκολ. Στο 65' και πάλι ο Πιερό εξέθεσε την «ερυθρόλευκη» άμυνα γράφοντας με κεφαλιά το 0-3!

Έγραψε αρνητική ιστορία

Το... μαρτύριο δεν είχε τελειωμό για τον Ολυμπιακό που δέχθηκε και τέταρτο γκολ στο 86' με τον Αμπού Φανί, ο οποίος διαμόρφωσε το εκκωφαντικό 0-4, που γύρισε τους Πειραιώτες πολλά χρόνια πίσω. Οι Ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εντός έδρας ήττας που κρατούσε από το 1982 και το 0-4 από το Αμβούργο, σε ένα παιχνίδι που είχε διεξαχθεί όμως στο «ΟΑΚΑ» και όχι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Για να βρει κανείς αντίστοιχη εντός έδρας ήττα στη φυσική έδρα των Πειραιωτών, πρέπει να γυρίσει το χρόνο πίσω στο 1976, οπότε ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 0-4 επί του Ολυμπιακού σε αγώνα πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (62' Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης (46' Καρβάλιο), Μ. Καμαρά (77' Εμβιλά), Ζινκερνάγκελ (62' Κούντε), Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Τικίνιο.

Μακάμπι Χάιφα (Μπακάρ): Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (72' Μεναχέμ), Τσερί (78' Ατζίλι), Λαβί, Μουχαμάντ, Χαζίζα (72' Αράντ), Πιερό, Νταβίντ (78' Αμπού Φανί).

Champions LeagueΜακάμπιΟλυμπιακός