Αθλητισμός|28.07.2022 13:37

ΠΑΟΚ: Ματς δίχως αύριο με Λέφσκι Σόφιας στην «καυτή» Τούμπα

Newsroom

Πολύ νωρίς στη σεζόν, προτού καν μπει ο Αύγουστος, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πρώτο μεγάλο τελικό της σεζόν. Ο Δικέφαλος υποδέχεται στην «καυτή» Τούμπα τη Λέφσκι Σόφιας και έχει ως μοναδικό στόχο την ανατροπή του εις βάρος του 2-0 στον πρώτο αγώνα προκειμένου να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία του στο Europa Conference League.

Κατά κοινή ομολογία η πρώτη αναμέτρηση με την Λέφσκι ήταν εφιαλτική για τον Δικέφαλο. Στο «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ» ο ΠΑΟΚ ήταν φάντασμα του εαυτού του και βρέθηκε με το... καλημέρα με την πλάτη στον τοίχο. Οι Βούλγαροι ταξίδεψαν με τον... αέρα των δύο τερμάτων έχοντας στείλει όλη την πίεση στους Θεσσαλονικείς. Παρά το αρχικό σοκ, Λουτσέσκου και Μπότο τόνωσαν ψυχολογικά τους ποδοσφαριστές, όπως και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος βρέθηκε ξανά στο πλευρό της ομάδας.

Το πλάνο του Λουτσέσκου

Και αγωνιστικά όμως, υπάρχουν πινελιές διαφοροποίησης στο πλάνο της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ καθώς οι μέρες που μεσολάβησαν έδωσαν την ευκαιρία σε αρκετούς ποδοσφαιριστές να μετρήσουν περισσότερες προπονήσεις στα πόδια τους με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μπίσεσβαρ και τον Κάλεντ Νάρεϊ. Μάλιστα ο 28χρονος Γερμανός εξτρέμ δοκιμάστηκε στην κορυφή της επίθεσης και δεν αποκλείεται ο Λουτσέσκου να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, έχοντας τον Μπίσεσβαρ έξω αριστερά, τον Ντάντας ως δεκάρι και δεξιά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Αυτό -τουλάχιστον- είναι ένα πλάνο που εφαρμόστηκε στις προπονήσεις μεσοεπιθετικά ενώ ως μία λύση ενδεκάδας θα πρέπει να λογίζεται και ο Γιάσμιν Κούρτιτς, η υπόθεση του οποίου έλαβε μία άνω τελεία, δια στόματος του Ραζβάν Λουτσέσκου: «Ο Γιάσμιν ήταν ένας από τους καλύτερους μας παίκτες πέρσι, είχε τεράστια συνεισφορά στα αποτελέσματά μας. Πιστεύω ότι μετά από κάποιες συζητήσεις, έγιναν τα σωστά βήματα, του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, όπως και σε όλη την ομάδα. Είναι εδώ, έχει κίνητρο να παίξει, να βοηθήσει και να είναι μέλος της ομάδας. Ξέρω ότι θα ήθελε να μείνει περισσότερο στην ομάδα, έχει τεράστια θέληση για την πρόκριση, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι παίκτες...».

Συνεπώς δεν αποκλείεται ο Σλοβένος να βρεθεί στο πλευρό του Αουγκούστο, αν και στον άξονα υπάρχουν αρκετές λύσεις επί του παρόντος στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου. Αναφορικά με την άμυνα, βέβαιη θεωρείται η επιστροφή του Λευτέρη Λύρατζη στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Σάστρε να μένει εκτός αποστολής και τους Ίνγκασον, Κάργα και Ράφα Σοάρες να συμπληρώνουν την τετράδα, έχοντας τον Κοτάρσκι κάτω από τα γκολποστ.

Στο στρατόπεδο της Λέφσκι, ο Στάνιμιρ Στοΐλοφ άνοιξε τα χαρτιά του, επισημαίνοντας πως οι Κράεφ και Τσουνάμι θα είναι διαθέσιμοι για την ρεβάνς της Τούμπας. Μάλιστα, αναμένεται να πάρουν και φανέλα βασικών στο πλάνο της Λέφσκι, βάσει τουλάχιστον των δοκιμών και των πληροφοριών που απορρέουν από το στρατόπεδο της βουλγαρικής ομάδας. Συγκεκριμένα, στο μυαλό του Στάνιμιρ Στοΐλοφ υπάρχει η σκέψη για το δοκιμασμένο και πετυχημένο, εκ του αποτελέσματος, 3-4-3, όπως και στο πρώτο ματς, κινούμενος με τον Νικολάι Μιχαΐλοφ κάτω από τα δοκάρια, τους Κόρδομπα, Σούντμπεργκ και Φαν Ντερ Κααπ ως τριπλέτα στην άμυνα.

Ο Πετρίς θα έχει τον ρόλο του δεξιού μπακ-χαφ, με τον Τσουνάμι στα αριστερά. Κράεφ και Μιλάνοφ αναμένεται να τοποθετηθούν στον άξονα, με τους Γουέλτον, Ρονάλντο και Μπάρι να αποτελούν την τριάδα της επίθεσης των Βούλγαρων.

Η... καθοριστική Τούμπα

Στις τάξεις του ΠΑΟΚ έχουν επισημάνει με κάθε τρόπο την σημασία της Τούμπας, γνωρίζοντας πως η έδρα αλλά και η παρουσία των φίλων της ομάδας μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Όπως υπογραμμίζεται από τους Θεσσαλονικείς: «Η Τούμπα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση. Για 90, 120 ή όσα λεπτά χρειαστούν, ζητάμε την συνεχή παθιασμένη υποστήριξη των φιλάθλων μας, αυτή που δίνει φτερά στα πόδια των δικών μας ποδοσφαιριστών και ειδικά όσων παίξουν πρώτη φορά εδώ και κόβει τα φτερά των αντιπάλων μας. Χωρίς ακρότητες, ώστε στα επόμενα ματς, να μη μείνει ούτε μια θέση κενή λόγω τιμωρίας!».

Europa Conference LeagueΠΑΟΚ