Αθλητισμός|15.02.2019 12:20

Ο Βαλβέρδε ανανέωσε με την Μπαρτσελόνα

Αλέξανδρος Λοθάνο

Προπονητής της Μπαρτσελόνα για τουλάχιστον μια ακόμα σεζόν θα είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο 55χρονος προπονητής, το συμβόλαιο του οποίου έληγε στο φινάλε της φετινής περιόδου, ανανέωσε για την επόμενη σεζόν, ενώ στην συμφωνία προβλέπεται οψιόν επέκτασης για την περίοδο 2020-21.

Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρχαν σενάρια για το τι θα κάνει ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού και πιθανούς διαδόχους του, με τον πρόεδρο της Μπάρτσα, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, να δηλώνει ότι ο σύλλογος επιθυμεί την παραμονή του «Μυρμηγκιού».

Ο Μπαρτομέου έκανε πράξη τα λόγια του και συμφώνησε με τον Βαλβέρδε ο οποίος, εφόσον εξαντλήσει το συμβόλαιό του και κλείσει τετραετία στον πάγκο της ομάδας του Λιονέλ Μέσι, θα συμπέσει με το τέλος της θητείας της τωρινής διοίκησης.

Στην πρώτη του σεζόν στο «Καμπ Νόου», ο Βαλβέρδε κατέκτησε το νταμπλ με μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά του στοίχισε πολύ ο αποκλεισμός στα προημιτελικά του Champions League από την Ρόμα, με γκολ του Κώστα Μανωλά.

Φέτος, η Μπάρτσα είναι «ζωντανή» σε όλα τα μέτωπα και, προτού μπει στην καθοριστική ευθεία της σεζόν, έσπευσε να δείξει εμπράκτως την στήριξή της στον προπονητή της.

ποδόσφαιροΕρνέστο ΒαλβέρδεΜπαρτσελόνα