Αθλητισμός|30.07.2022 21:00

Στη Λίβερπουλ ο πρώτος τίτλος της σεζόν: Επικράτησε 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο Community Shield

Newsroom

Η Κυπελλούχος Αγγλίας Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του πρώτου τίτλου της σεζόν στο Νησί. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε 3-1 στον τελικό του Community Shield της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι κι έδειξε ότι παραμένει σε σταθερή τροχιά παρά την απώλεια του Σαντιό Μανέ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Κόκκινους ήταν ο νεοφερμένος Ντάργουιν Νούνιες, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 1-1 και κέρδισε το πέναλτι για το 2-1 το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ έγραψε το τελικό 3-1 με ένα προσωπικό γκολ. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ άνοιξε το γκολ για τη Λίβερπουλ στο 21', ενώ ο Άλβαρες ισοφάρισε προσωρινά για τους Πολίτες στο 70'. 

Το ρεκόρ του Κλοπ

Ο Γιούργκεν Κλοπ έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που βάζει στη συλλογή του όλα τα διαθέσιμα τρόπαια! Ο συγκεκριμένος τίτλος ήταν ο μοναδικός που έλειπε από την συλλογή του Γερμανού προπονητή των Κόκκινων, αφού ο Κλοπ έχει κατακτήσει την Premier League (2020), το Champions League (2019), το Κύπελλο Αγγλίας (2022), το League Cup (2022), το UEFA Super Cup (2019) και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2019). Ο Κλοπ μοιράζεται αυτό το επίτευγμα μόνο με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος είχε καταφέρει κάτι ανάλογο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Λίβερπουλ: Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ (74’ Μίλνερ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (73’ Έλιοτ), Τιάγκο (85’ Κεϊτά), Ντίαζ (90’ Καρβάλιο), Σαλάχ (90’+6 Τζόουνς), Φιρμίνο (59’ Νούνιες).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (73’ Γκιντογκάν), Μαχρέζ (58’ Άλβαρεζ), Γκρίλις (58’ Φόντεν), Χάαλαντ.

Μάντσεστερ ΣίτιΛίβερπουλFA Community Shield