Αθλητισμός|31.07.2022 21:36

It's coming home! Οι άνδρες δεν τα κατάφεραν αλλά οι γυναίκες της Εθνικής Αγγλίας σήκωσαν το Euro!

Newsroom

Έναν χρόνο μετά τον χαμένο τελικό της Εθνικής Αγγλίας απ' την Ιταλία στο Euro 2021 για τους άνδρες, οι γυναίκες της Αγγλίας έφεραν το τρόπαιο στο σπίτι! To it's coming home έγινε πράξη απ' τη γυναικεία Εθνική Αγγλίας που επικράτησε 2-1 στην παράταση της Γερμανίας στον τελικό του Euro 2022.

Στο εμβληματικό Γουέμπλεϊ, όπου πέρυσι οι Άγγλοι του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ηττήθηκαν απ' την Ιταλία, οι Αγγλίδες έκαναν το θαύμα τους κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία το Euro. Πρόκειται για τον δεύτερο μεγάλο τίτλο που κατακτά το αγγλικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων (ανδρών και γυναικών) μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, το οποίο σήκωσε ο Μπόμπι Μουρ και η παρέα του στο Γουέμπλεϊ, και τότε απέναντι στη Γερμανία και πάλι με επικράτηση στην παράταση!

Η νίκη της Αγγλίας κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν απέναντι στην πολυνίκη του θεσμού Γερμανία, που έχει σηκώσει τον τίτλο οχτώ φορές σε 12 διοργανώσεις από το 1984 οπότε καθιερώθηκε το Euro γυναικών! Η Αγγλία προηγήθηκε στο 62’, όταν από εξαιρετική μπαλιά της Γουάλς, η Τουν (που είχε περάσει αλλαγή έξι λεπτά νωρίτερα) βρέθηκε απέναντι από τη Φρομς, την «κρέμασε» από το ύψος της περιοχής κι έκανε το 1-0!

Στο 79’ η Γερμανία έφερε το ματς στα ίσα. Η Βάσμουτ έκανε το γύρισμα από αριστερά και η Μαγκούλ με καταπληκτικό τελείωμα στην κίνηση ισοφάρισε από κοντά. Ο τελικός οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση και στο 110ο λεπτό η Κλόε Κέλι οδήγησε τις Αγγλίδες στη... Γη της Επαγγελίας με ένα κοντινό πλασέ μέσα απ' τη μικρή περιοχή, έπειτα από σύγχυση στη γερμανική άμυνα, χαρίζοντας το μεγάλο τρόπαιο στην Αγγλία.

Στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ βρέθηκαν 87.192 θεατές κάτι που αποτελεί ρεκόρ προσέλευσης στην ιστορία της διοργάνωσης.

Εθνική ΓερμανίαςΕθνική Αγγλίαςγυναικείο ποδόσφαιροEuro