Αθλητισμός|01.08.2022 12:19

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζόρτζ Τσούνης βράβευσε τους κορυφαίους του beach volley στη Ναύπακτο

Κώστας Ασημακόπουλος

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης δεν κρύβει την αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την ορεινή Ναυπακτία και με την ευκαιρία της διεξαγωγής τουρνουά beach volley που διοργάνωσαν οι ΑΧΕΠΑΝΣ Ναυπάκτου βρέθηκε στα πάτρια χώματα, παρακολούθησε τους αγώνες, βράβευσε και φωτογραφήθηκε με τις νικήτριες και τους νικητές, ενώ επισκέφθηκε και το ορεινό κεφαλοχώρι Πλάτανο Αιτωλοακαρνανίας απ' όπου κατάγονται οι γονείς του.

100 χρόνια από την ίδρυση

Το τουρνουά beach volley που διοργανώνει το τμήμα «AHEPA Lepanto 1571» της Ναυπάκτου από το 2013 και έχει αναδειχτεί σε ένα από τα κορυφαία τουρνουά στην Ελλάδα και μάλιστα το φετινό ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση της AHEPA στις ΗΠΑ (1922-2022).

Όταν ήρθα πρώτη φορά στη Ναύπακτο

Η παρουσία του Αμερικανού πρέσβη ήταν μια αναγνώριση για τις υπηρεσίες της οργάνωσης στον ελληνισμό τα 100 αυτά χρόνια. «Πρωτοήρθα στη Ναύπακτο 7 ετών και μου είπε ο πατέρας να μην ξεχάσω τις ρίζες μου και έτσι έχω τον τόπο μου στην καρδιά μου», δήλωσε ο Τζορτζ Τσούνης.

«Ανυπομονώ να επιστρέψω»

Επισήμανε την προσφορά της ΑΧΕΠΑ στα 100 χρόνια λειτουργίας της και τόνισε: «Είμαι ένας ΑΧΕΠΑΝ από τη Ναύπακτο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Πρόκειται για μια μεγάλη οργάνωση και ένα μεγάλο event με μια υπέροχη ομάδα από την Πάτρα που κέρδισε. Ανυπομονώ να επιστρέψω και του χρόνου».

Το παρών στον τελικό έδωσαν επίσης ως εκπρόσωπος της AHEPA Hellas ο γραμματέας της Νίκος Δημητρόπουλος, ο κυβερνήτης AHEPA Ευρώπης Γιάννης Μητρόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο γραμματέας της ΕΟΠΕ Γιάννης Βερούτης, εκπρόσωποι των τμημάτων AHEPA ανά την Ελλάδα καθώς και άλλοι επίσημοι. Είναι εγκεκριμένη διοργάνωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (τουρνουά μικτών ομάδων - ειδική εκδήλωση), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, υπό την αιγίδα και χορηγία του ΕΟΤ και είχε συνδιοργανωτές το Δήμο Ναυπακτίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον αθλητικό σύλλογο «Ομόνοια Ναυπάκτου».

Νικητές Κατσιμίγα, Ηλιόπουλος

Πρωταθλητές αναδείχτηκαν οι Κωνσταντίνα Κατσιμίγα και ο Βασίλης Ηλιόπουλος. Στον τελικό επικράτησαν με 2-0 σετ των Ιωάννα Γωγούσου, Εμράχ Σούρτσε. Στο μικρό τελικό η Κατερίνα Γωγούσου και ο Κωνσταντίνος Βασιλάκος νίκησαν τη Βιργινία Συφιανού και τον Βαγγέλη Τσιρογιάννη με 2-0. 

Δείτε βίντεο από τους αγώνες, τις απονομές και τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη:

Τζορτζ Τσούνηςμπιτς βόλεϊΑμερικανός πρέσβηςAHEPAΝαύπακτος