Αθλητισμός|02.08.2022 23:37

Φιάσκο της Alpine με Πιάστρι: «Με ανακοίνωσαν δίχως να έχω υπογράψει»

Newsroom

Σε μέγα φιάσκο εξελίσσεται για την Alpine η υπόθεση του ταλαντούχου πιλότου Όσκαρ Πιάστρι. Το απόγευμα της Τρίτης (2/8) η γαλλική ομάδα (το αγωνιστικό τμήμα της Renault) έσπευσε να ανακοινώσει ότι από τη νέα σεζόν ο 21χρονος Αυστραλός οδηγός θα βρίσκεται στο τιμόνι της Alpine ως teammate του Εστεμπάν Οκόν στο πρωτάθλημα της Formula 1. Ωστόσο, όπως επεσήμανε το ethnos.gr σε προηγούμενο ρεπορτάζ, υπήρχε έντονο παρασκήνιο πίσω απ' αυτή την υπόθεση.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα με τη δήλωση που έκανε ο ίδιος ο Πιάστρι, ο οποίος αδειάζει μεγαλοπρεπέστατα την Alpine λέγοντας ότι κακώς τον ανακοίνωσε καθώς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία. Ο πρωταθλητής της Formula 2 και προηγουμένως της Formula 3, απάντησε στην ανακοίνωση της Alpine μέσω social media κι ήταν ξεκάθαρος. «Κατανοώ πως δίχως τη συναίνεση μου, η Alpine F1 έχει βγάλει ανακοίνωση σήμερα το απόγευμα στην οποία αναφέρει πως θα οδηγώ για εκείνη την επόμενη χρονιά. Αυτό είναι λάθος και δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο με την Alpine για το 2023. Δεν θα οδηγώ για την Alpine την επόμενη σεζόν», έγραψε απλά και ξεκάθαρα ο νεαρός πιλότος.

Κι όλα αυτά διότι έγκυρα ρεπορτάζ του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναφέρουν ότι ο Πιάστρι, βλέποντας το προηγούμενο διάστημα ότι η Alpine δεν σκόπευε να αλλάξει το δίδυμο Οκόν-Αλόνσο (πριν από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση αποχώρησης του Ισπανού που άλλαξε ριζικά τα δεδομένα την 1η Αυγούστου) υπέγραψε προσύμφωνο με την McLaren, που παράλληλα θέλει να σπάσει το συμβόλαιο με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο για να φέρει στο grid τον καλύτερο πιλότο της νέας γενιάς όπως σημειώνουν γνώστες του σπορ. Ρεπορτάζ αναφέρουν επίσης ότι ο Πιάστρι ήταν δεσμευμένος με την Alpine μέχρι την 31η Ιουλίου, κάτι που εφόσον ισχύει εκθέτει τη γαλλική ομάδα που έσπευσε να τον ανακοινώσει.

Το ζήτημα πλέον είναι πώς θα αντιδράσει η Alpine απ' το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της οποία προέρχεται ο Πιάστρι, αλλά κι αν θα πάρει θέση για το ζήτημα η McLaren που ακόμη δεν έχει βρει λύση για το διαζύγιο με τον Ρικιάρντο.

Όσκαρ ΠιαστρίFormula 1Alpine