Αθλητισμός|03.08.2022 00:09

Προκριματικά Champions League: Άλμα πρόκρισης για Μπενφίκα, ιστορική νίκη για Σεντ Ζιλουάζ

Newsroom

Με μια εμφατική νίκη με 4-1 επί της Μίντιλαντ η Μπενφίκα έκανε άλμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League. Παράλληλα, η Σεντ Ζιλουάζ απ' το Βέλγιο στην παρθενική παρουσία της, πέτυχε την πρώτη ιστορική νίκη της στη διοργάνωση και μάλιστα επί των Ρέιντζερς με 2-0.

Επίσης σημαντικές εκτός έδρας νίκες πέτυχαν οι Βικτόρια Πλζεν (2-1 τη Σερίφ) και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ (2-1 τη Λουντογκόρετς), την ώρα που Μονακό και Αϊντχόφεν έμειναν στο 1-1 στο Πριγκιπάτο και θα λύσουν τις διαφορές τους σε μία εβδομάδα στο «Φίλιπς Στάντιον».

Ο 21χρονος Γκονσάλο Ράμος πέτυχε χατ-τρικ στο επιβλητικό 4-1 των Αετών επί της Μίντιλαντ, σε ένα ματς όπου ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν βασικός. Η Σεντ Ζιλουάζ, που λίγο έλειψε την περσινή σεζόν και να φτάσει ως τον τίτλο στο Βέλγιο, έριξε στα... σχοινιά από το πρώτο κιόλας παιχνίδι τους φιναλίστ του περυσινού Europa League, Ρέιντζερς, επικρατώντας με 2-0 στο γήπεδο της Λέουβεν, χάρις στα γκολ των Τεουμά (27') και Βανζέ (75' πέναλτι).

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης απόκτησαν οι Βικτόρια Πλζεν, που νίκησε με ανατροπή στο Τιρασπόλ της Σερίφ με 2-1 και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ που... καθάρισε τη νίκη στη Βουλγαρία απέναντι στη Λουντογκόρετς (2-1) από το πρώτο δεκάλεπτο. Στο «Λουί Ντε» του Μονακό, η Αϊντχόφεν βρήκε πρώτη δίκτυα με τον Φίρμαν στο 38', όμως οι Μονεγάσκοι ισοφάρισαν δέκα λεπτά πριν από το φινάλε με τον Ντισασί κι επανέφεραν το ζευγάρι σε απόλυτη «ισορροπία».

Αποτελέσματα

Σέριφ (Μολδαβία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 1-2 (36΄ Ακανμπί - 41΄ πέν. Χόρι, 55΄ Μπούχα)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) 1-2 (22΄ Τεκπετέι - 6΄ Πέριτς, 9΄ αυτ. Παντ)

Μονακό (Γαλλία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 1-1 (80΄ Ντισασί - 38΄ Φίρμαν)

Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο)-Ρέιντζερς (Σκωτία) 2-0 (27΄ Τεουμά, 75΄ πέν. Βανζέ)

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μίντιλαντ (Δανία) 4-1 (17΄, 33΄, 61΄ Ράμος, 40΄ Φερνάντες - 77΄ πέν. Σίστο)

Champions LeagueΜπενφίκα