Αθλητισμός|04.08.2022 10:59

Ώρα Ευρώπης για τις ελληνικές ομάδες: Ντεμπούτο Κορμπεράν με Ολυμπιακό, επιστροφή Παναθηναϊκού, για το πρώτο βήμα ο Άρης

Newsroom

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού απ' το Champions League μετατρέπει την Πέμπτη σε ελληνική ευρωπαϊκή ημέρα. Οι τρεις εναπομείναντες εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου στα Κύπελλα Ευρώπης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης ρίχνονται στη μάχη για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και του Europa Conference League και ευελπιστούν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση προκειμένου να συνεχίσουν να δίνουν ευρωπαϊκό χρώμα στις... Πέμπτες τους.

Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις

20.00 Σλάβια Πράγας - Παναθηναϊκός / Cosmote Sport 2

20.00 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Άρης / Novasports Prime

22.00 Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας /Cosmote Sport 1

Πρώτη Κορμπεράν

Ο Ολυμπιακός μετά τη συντριβή και τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα, συνεχίζει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και με τον Κάρλος Κορμπεράν για πρώτη φορά στον πάγκο θέλει να κάνει νέα αρχή απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας (4/8, 22.00, Cosmote Sport 1). Ο Ισπανός θέλει να συνοδεύσει το ντεμπούτο του με θετικό αποτέλεσμα για το ευρωπαϊκό restart αλλά και για να θέσει βάσεις πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι προκειμένου να αποφευχθεί ένας δεύτερος καταστροφικός αποκλεισμός.

«Πρέπει να επηρεάσουμε το ψυχολογικό κομμάτι και να δώσουμε κίνητρο. Να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα με νοοτροπία νικητή. Νομίζω αύριο το πιο σημαντικό είναι το κίνητρο και το συναισθηματικό κομμάτι» δήλωσε ο Ισπανός προπονητής που αρέσκεται στο 3-4-3 και το 4-3-3. «Όταν έχεις περισσότερες εναλλακτικές έχεις λύσεις και ευελιξία. Τώρα θέλω να επικεντρωθώ σε ένα στιλ. Σε μία καλή δυνατή βάση. Ένα σταθερό σχήμα» σχολίασε και συμπλήρωσε ότι θέλει έναν Ολυμπιακό κυρίαρχο και νικητή.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Μανωλάς και ο Βρσάλικο αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού και ο πρώτος μάλλον δεν θα αγωνιστεί ενώ ο δεύτερος αποκλείστηκε από την αποστολή μαζί με τους Καρβάλιο και τον νεοαποκτηθέντα Χουάνγκ. Αντίθετα, δηλώθηκε κανονικά ο Πίπα. Ο Κορμπεράν δεν ανακοίνωσε αποστολή και θα το κάνει λίγη ώρα πριν από το πρώτο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός εφόσον αποκλείσει τη Σλόβαν θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Απόλλωνα Λεμεσού που γνώρισε βαριά ήττα την Τετάρτη (3/8) από τη Μακάμπι Χάϊφα με 4-0 στον 3ο προκριματικό του Champions League.

Επιστροφή Παναθηναϊκού

Τα πέντε χρόνια ήταν πολλά για τον Παναθηναϊκό μακριά απ' τα Κύπελλα Ευρώπης και οι Πράσινοι ευελπιστούν να μην ξαναλείψουν. Το Τριφύλλι ωστόσο στην παρθενική του παρουσία στο Europa Conference League θα έχει δύσκολη αποστολή απόψε (4/8, 20.00, Cosmote Sport 2) απέναντι στην ποιοτική κι άκρως επικίνδυνη Σλάβια Πράγας. Πρόκειται άλλωστε για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο στην Ευρώπη και έχει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία από τους Πράσινους.

Σε όλα αυτά προστίθενται και οι... αναποδιές της τελευταίας στιγμής. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχασε τον βασικό του στόπερ, Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος βγήκε νοκ άουτ λόγω ίωσης και ένα ακόμη βασικό στέλεχος στα χαφ, τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, να μένει κι αυτός εκτός τη μέρα που η αποστολή αναχωρούσε για Πράγα. Δίχως αμφιβολία πρόκειται για δεδομένα που θα οδηγήσουν τον προπονητή της ομάδας στην αναπροσαρμογή των αρχικών πλάνων του.

Ο Σέρβος προπονητής πάντως θα έχει στη διάθεση του τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που πέρασαν ίωση την προηγούμενη εβδομάδα και οι οποίοι μάλιστα φαίνεται ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο λόγος για τους Χουάνκαρ, Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδη. Όσον αφορά τα πλάνα για την ενδεκάδα, κατά πάσα πιθανότητα, στο τέρμα θα είναι ο Μπρινιόλι, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά θα βρίσκονται οι Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σάρλια και Κώτσιρας, την τριάδα στο κέντρο φαίνεται ότι θα αποτελέσουν οι Κουρμπέλης, Ρουμπέν Πέρεθ και Τσέριν, ενώ στα άκρα θα αγωνιστούν οι Παλάσιος, Αϊτόρ και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ο στόχος του Τριφυλλιού, παρά τις σημαντικές απουσίες των Σένκεφελντ - Αλεξανδρόπουλο, θα είναι να κάνει το παιχνίδι του και να μπορέσει να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης. Την ίδια στιγμή, με βάση τα όσα ανέφερε ο προπονητής της Σλάβια Πράγας, αρκετά αμφίβολη μοιάζει η συμμετοχή του βασικού φορ και μεγάλου όπλου των Τσέχων, Γίρα Σορ.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού στην Πράγα: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Καρλίτος, Γκάνεα, Σάντσες, Τσέριν, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Κρυπαράκος, Σαρδέλης, Φρόκου, Ηλιάδης, Καμπετσής.

Θέλει συνέχεια και συνέπεια

Ο Άρης προσδοκά να συνεχίσει απόψε (4/8, 20.00, Novasports Prime) ό,τι άρχισε στον 2ο προκριματικό γύρο με την Γκόμελ. Στοχεύει σε ένα θετικό σκορ κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Μετά από 28 χρόνια ο Άρης αναμετράται με ομάδα από το Ισραήλ (τελευταία φορά ήταν κόντρα στη Χαποέλ Μπερ Σεβά το 1994) και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσει την πρόκριση του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν απέναντι τους έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά όπως τόνισε και ο βοηθός του Χερμάν Μπούργος, Τόλης Τερζής, η ομάδα δούλεψε πολύ και είναι έτοιμη για το σημερινό παιχνίδι.

Ο Αργεντίνος τεχνικός έχει κατασταλάξει στους «εκλεκτούς» που θα παρατάξει αρχικά, και όπως όλα δείχνουν θα επιλέξει το 4-2-3-1. Ο Κουέστα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν να είναι η αμυντική τετράδα. Ντουκουρέ και Νταμπό θα είναι στον άξονα, και μεσοεπιθετικά τις τρεις θέσεις διεκδικούν οι Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι, Καμάτσο και Λουίς Πάλμα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Γκρέι.

Το Bloomfield Stadium θεωρείται από τις καυτές έδρες στο Τελ Αβίβ, ενώ οι Κιτρινόμαυροι θα έχουν απέναντι τους και έναν παλιό γνώριμο, τον Βλάνταν Ίβιτς που βρίσκεται στο τιμόνι της Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί θα έχουν στη σύνθεσή τους και το μεγάλο αστέρι της ομάδας, τον Εράν Ζάχαβι, που ακολούθησε κανονικά τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας του.

Μακάμπι Τελ ΑβίβΑρηςEuropa LeagueΟλυμπιακόςΣλάβια ΠράγαςΣλόβαν ΜπρατισλάβαςΠαναθηναϊκόςEuropa Conference League