Αθλητισμός|04.08.2022 16:15

Εθνική μπάσκετ: Πρώτη προπόνηση με Γιάννη Αντετοκούνμπο, Θανάση και Ντόρσεϊ - Απαρτία στη Γαλανόλευκη

Newsroom

Παρόντος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του αδερφού του Θανάση και του Τάιλερ Ντόρσεϊ πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Εθνικής μπάσκετ στο ΟΑΚΑ. Οι τρεις παίκτες ενσωματώθηκαν κανονικά στο πρόγραμμα της Γαλανόλευκης και πλέον ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ιτούδης έχει πλέον στη διάθεσή του όλη τη δύναμη... πυρός.

Οι τρεις διεθνείς παίκτες ήταν υποχρεωμένοι να αρχίσουν προπονήσεις με μία μικρή καθυστέρηση λόγω της συμφωνίας FIBA - NBA και το όριο ημερών που έχει τεθεί για τη διαθεσιμότητα των παικτών που αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Βεβαίως ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχαν φροντίσει να δώσουν νωρίτερα στη βδομάδα το παρών σε προπόνηση της Εθνικής (δίχως να προπονηθούν) δείχνοντας όμως ότι το μυαλό τους βρίσκεται ξεκάθαρα στη μεγάλη αποστολή που έχουν με την Εθνική μπάσκετ ενόψει Eurobasket.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προετοιμάζεται αρχικά για τους φιλικούς αγώνες με την Ισπανία σε Αθήνα (9/8) και Μαδρίτη (11/8),  τους δύο προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 (25/8 στο Βελιγράδι με τη Σερβία και 28/8 στο ΟΑΚΑ με το Βέλγιο) και κυρίως το Ευρωμπάσκετ (1-18/9).

Εθνική μπάσκετΤάιλερ ΝτόρσεϊΓιάννης ΑντετοκούνμποΘανάσης ΑντετοκούνμποΕθνική ομάδα