Αθλητισμός|04.08.2022 21:56

Αδικημένος και λαβωμένος Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Πράγα και ψάχνει μεγάλη ανατροπή στη Λεωφόρο

Newsroom

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στα Κύπελλα Ευρώπης έπειτα από μια πενταετία δεν ήταν ευχάριστη καθώς οι Πράσινοι ηττήθηκαν 2-0 απ' τη Σλάβια Πράγας κι έχουν να ανέβουν ένα... βουνό προκειμένου να πάρουν την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa Conference League. Το Τριφύλλι βρήκε απέναντί του τον ανεκδιήγητο Γάλλο διαιτητή Ρ. Μπουκέ, ο οποίος του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, καθώς τον άφησε με δέκα παίκτες απ' το 39' αποβάλλοντας άδικα τον Παλάσιος! Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει μια μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (11/8, 20.30) στη Λεωφόρο για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό όνειρο.

Η καθοριστική αποβολή

Ο Παναθηναϊκός πάντως άρχισε μουδιασμένα το παιχνίδι όντας εμφανώς αγχωμένος απ' την επιστροφή του στην Ευρώπη αλλά και με δεδομένο ότι επρόκειτο για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Παρ' όλα αυτά οι Πράσινοι κατόρθωσαν να κρατήσουν μακριά απ' την εστία τους τους Τσέχους που άρχισαν να πιέζουν προς το φινάλε του α' ημιχρόνου. Σ' αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο διαιτητής της αναμέτρησης ο οποίος απέβαλε άδικα (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) στο 40' τον Παλάσιος για «θέατρο».

Το Τριφύλλι έμεινε με δέκα παίκτες, ο εκνευρισμός κυριάρχησε και στο τέλος του ημιχρόνου η Σλάβια βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έπειτα από φάση διαρκείας εντός περιοχής στο 45+1' και αδυναμία των Πρασίνων να απομακρύνουν τον κίνδυνο, ο Σρανζ άνοιξε το σκορ από κοντά (1-0).

Στο 52' επήλθε η αριθμητική ισορροπία στο γήπεδο καθώς ο Γάλλος διαιτητής απέβαλε τον Σάντος της Σλάβια καθώς ανέκοψε τον Σπόραρ με τα χέρια ενώ έφευγε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα. Και πάλι όμως ο ρέφερι έδειξε να τα έχει χαμένα, αφού πρώτα έδειξε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό του Παναθηναϊκού και με αρκετή καθυστέρηση αργότερα έδειξε κόκκινη στον αμυντικό των Τσέχων.

Παρά το γεγονός ότι οι δυο ομάδες έπαιζαν πλέον με δέκα στο γήπεδο, στο 56' η Σλάβια βρήκε χώρους κι αφού απείλησε αρχικά με τον Έβερτον, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι, στην επαναφορά ο Ούσορ δεν αστόχησε στο σουτ γράφοντας το 2-0. 

Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε αντίδραση και η αποστολή του ενόψει της ρεβάνς είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Σλάβια Πράγας: Μάντους, Ντούντερα (46’ Ούσορ), Ούσου, Σάντος, Ντόρλεϊ, Τιεχί (46’ Έβερτον), Χόλες, Σρανζ (71’ Μάζοπουστ), Τραορέ (88’ Πρόβοντ), Ολαγίνκα, Λινγκρ (Σέβτσικ).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γκάνεα, Μάγκνουσον, Σάρλια (88’ Πούγγουρας), Ρουμπέν, Κουρμπέλης (72’ Καμπετσής), Τσέριν, Αϊτόρ (46’ Βαγιαννίδης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (46’ Ιωαννίδης).

ΠαναθηναϊκόςΣλάβια ΠράγαςEuropa Conference League