Αθλητισμός|05.08.2022 16:42

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προσέφυγε σε δικαστήριο του Λουξεμβούργου κατά της Euroleague

Newsroom

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν εγκαταλείπει τη... μάχη και προσφεύγει σε δικαστήριο του Λουξεμβούργου κατά της Euroleague. Ο ρωσικός κολοσσός του μπάσκετ ψάχνει δικαίωση μετά την απόφαση της Euroleague να την αποκλείσει απ' τη διοργάνωση (της οποίας μάλιστα είναι και ιδρυτικό μέλος) λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούτιν κάνει λόγο για απόφαση δίχως νομική βάση, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ομάδα του χάνει ένα σημαντικό μέρος εσόδων...

«Πιστεύουμε ότι η απόφαση της Euroleague ελήφθη χωρίς νομική βάση. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση την επόμενη σεζόν διότι κι η απόφαση του δικαστηρίου θα πάρει λίγο χρόνο. Είναι σημαντικό όμως για εμάς να λάβουμε μια νομική αξιολόγηση, όποια κι αν είναι αυτή» είπε ο Βατούτιν.

Και πρόσθεσε: «Η Euroleague είναι ένα εμπορικό τουρνουά. Το γεγονός ότι δεν συμμετέχουμε σ' αυτό μας στερεί ένα σημαντικό μέρος των εσόδων μας. Μάλιστα, στερούμαστε τη δυνατότητα να εισπράξουμε έσοδα από μια επιχείρηση στη δημιουργία και διαχείριση της οποίας συμμετείχαμε άμεσα».

EuroleagueΑντρέι ΒατούτινΤΣΣΚΑ Μόσχας