Αθλητισμός|10.08.2022 15:37

Super Cup Ευρώπης: Ρεάλ Μαδρίτης και Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την πρώτη ευρωκούπα - Τα μεγάλα ρεκόρ που διεκδικούν Αντσελότι και Μπενζεμά

Newsroom

Ο πρώτος μεγάλος ευρω-τίτλος της νέας σεζόν κρίνεται στο Ελσίνκι. Στο ιστορικό Ολυμπιακό Στάδιο της φινλανδικής πρωτεύουσας η κάτοχος του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης, θα παίξει με την τροπαιούχο του Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με φόντο το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (10/8, 22.00, Cosmote Sport & Mega).

Το ζευγάρι Ρεάλ Μαδρίτης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης πέρα απ' το ότι έχει ξεκάθαρο φαβορί (τους Μερένχες) και ξεκάθαρο αουτσάιντερ (τους Αετούς), φέρνει και μνήμες παλαιών ετών. Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά μετά από 62 χρόνια καθώς είχαν αναμετρηθεί στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1960. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε τον τίτλο για πέμπτη σερί φορά διαλύοντας τους Γερμανούς με 7-3 στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης. Ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο πέτυχε χατ τρικ και ο Φέρεντς Πούσκας καρέ για τους θριαμβευτές, ενώ ο Ρίτσαρντ Κρες έβαλε για λίγο μπροστά την Άιντραχτ και ο Έρβιν Στάιν πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ανανεωμένη Ρεάλ Μαδρίτης, που πάντως παραμένει με τον ίδιο βασικό κορμό των τελευταίων ετών, θέλει να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί στο χορτάρι, όπου θα δώσουν το παρών οι νεοαποκτηθέντες Αντόνιο Ρούντιγκερ και Ορελιέν Τσουαμενί. Αντιθέτως, η Άιντραχτ παίζει δίχως άγχος αφού ούτως ή άλλως δεν έχει να χάσει τίτοτα. Η σεζόν πάντως άρχισε με... πόνο καθώς στην πρεμιέρα της Bundesliga γνώρισε τη συντριβή με 1-6 απ' την Μπάγερν Μονάχου. Ως εκ τούτου ψάχνει μια αντίδραση... Δεν θα έχει όμως μαζί της τον αριστερό χαφ, Φιλίπ Κόστιτς. Ο Σέρβος σταρ των «αετών» έχει έρθει σε κατ' αρχήν συμφωνία με τη Γιουβέντους που θα δώσει στην Άιντραχτ περί τα 15 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει..

Τα ρεκόρ των Αντσελότι - Μπενζεμά

Ένας τίτλος υπέρ της Ρεάλ (ο 98ος στην ιστορία της), θα κάνει ακόμη πιο μεγάλο τον μύθο του Κάρλο Αντσελότι καθώς θα γίνει ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που θα έχει στη συλλογή του τέσσερα ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ ως προπονητής! Δύο έχει με τη Μίλαν (2003, 2007) και ένα με τη Ρεάλ (2014), ενώ έχει σηκώσει κι άλλα δύο ως παίκτης με τους Ροσονέρι τη διετία 1989-1990. Μύθος!

Tην ίδια στιγμή ο Καρίμ Μπενζεμά κυνηγά να γίνει ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των Μερένχες πίσω απ' τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Γάλλος επιθετικός έχει 323 γκολ, όσα κι ο Ραούλ, και χρειάζεται ακόμα ένα για να μείνει μόνος στη δεύτερη θέση. Ο Κριστιάνο πάντως σταμάτησε στα 450! Επίσης, εφόσον κερδίσει η Ρεάλ, ο Μπενζεμά θα ισοφαρίσει τους 23 τίτλους του θρύλου Πάκο Χέντο!

Πρεμιέρα για το ημι-αυτόματο οφσάιντ

Αξίζει να τονιστεί ότι στο Ελσίνκι θα γίνει η πρώτη εμφάνιση της ημι-αυτόματης τεχνολογίας στο οφσάιντ, την οποία η UEFA θα εισαγάγει και στο Champions League από τον Σεπτέμβριο. Το νέο σύστημα θα τροφοδοτείται από εξειδικευμένες κάμερες που μπορούν να παρακολουθούν 29 διαφορετικά σημεία του σώματος ανά παίκτη. «Αυτό το καινοτόμο σύστημα θα επιτρέψει στις ομάδες VAR να προσδιορίζουν τις καταστάσεις οφσάιντ γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενισχύοντας τη ροή του παιχνιδιού και τη συνέπεια των αποφάσεων» δήλωσε ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Τουρέ, Τούτα, Εντικά, Κνάουφ, Σο, Ρόντε, Λεντς, Καμάντα, Γκέτσε, Μπορέ.

ΕλσίνκιΡεαλ ΜαδρίτηςSuper Cup ΕυρώπηςΑϊντραχτ Φρανκφούρτης