Αθλητισμός|11.08.2022 08:08

Χαμός με τους αδερφούς Πονίτκα πριν απ' το Eurobasket: Με παρέμβαση του Ματέους κόπηκε ο Μαρτσέλ απ' την Εθνική Πολωνίας!

Newsroom

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στην Εθνική μπάσκετ της Πολωνίας. Ένας οικογενειακός εμφύλιος με θεατές ένα ολόκληρο έθνος, έβαλε φωτιά στα θεμέλια μιας ομάδας που κανονικά θα έπρεπε να είναι αφοσιωμένη στην προετοιμασία της για το επερχόμενο Eurobasket

Τι ακριβώς έχει συμβεί; Ο Μαρτσέλ Πονίτκα, οποίος αγωνίζεται στη Σαραγόσα, κατήγγειλε δημοσίως σε συνέντευξή του ότι για τη μη κλήση του στην προετοιμασία της Εθνικής ευθύνεται ο αδερφός του και αρχηγός της Εθνικής, Ματέους Πονίτκα! Όπως αποκάλυψε στην πολωνική ιστοσελίδα sport.tvp.pl, το... αίμα του έθεσε βέτο στον προπονητή, επειδή οι δύο τους δεν διατηρούν καλή σχέση και δεν μιλάνε για αρκετό καιρό.

«Επηρεάζει τις κλήσεις ως αρχηγός»

«Ενημερώθηκα από τον προπονητή (σ.σ. Ιγκόρ Μίλιτσιτς) ότι ο Ματέους δεν με αποδέχεται και δεν μπορεί να δουλέψει μαζί μου για την επιτυχία της εθνικής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαρτσέλ Πονίτκα για τον αδερφό του ο οποίος είναι παίκτης της Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης. Πρόσθεσε μάλιστα: «Δεν ξέρω τους λόγους που δεν με αποδέχεται, αλλά προφανώς επηρεάζει τις κλήσεις ως αρχηγός και θέτει τους όρους του».

Και συνέχισε μιλώντας ανοιχτά για τον αδερφό του: «Δεν νιώθω ένοχος για κάτι. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Ματέους θέλει με κάθε κόστος να με μειώσει και να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα μου. Δεν έχω να κρύψω κάτι. Αν έχει κάτι μαζί μου, δεν πρέπει να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο, αλλά να μιλήσουμε ως άνδρες και να μην έχουμε μισόλογα.

Φυσικά και μπορώ να παίξω μαζί του, πάντα μιλούσα ανοιχτά για το θέμα, κάτι που ξέρει και ο προπονητής της εθνικής και η ομοσπονδια. Περιμένω την συνάντηση που μου έχουν υποσχεθεί, την οποία αρνείται ο αρχηγός της ομάδας. Περιμένω από τον Ματέους να συμπεριφερθεί σαν επαγγελματίας και να λυθεί το θέμα».

εθνική ΠολωνίαςμπάσκετEurobasket