Αθλητισμός|11.08.2022 10:22

Ολυμπιακός: Ψάχνει αντίδραση στην Μπρατισλάβα με τη Σλόβαν για να αποφύγει δεύτερο αποκλεισμό

Newsroom

Ο βαρύς αποκλεισμός του Ολυμπιακού απ' τη Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League, δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερο σερί αποκλεισμό. Ο Κάρλος Κορμπεράν χαρακτήρισε ως τελικό τη ρεβάνς (11/8, 21.30, Cosmote Sport 1) των Πειραιωτών με τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League κι έχει δίκιο δεδομένου ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Αν οι Ερυθρόλευκοι δεν κατορθώσουν να νικήσουν τη Σλόβαν, θα υποστούν ακόμη ένα σοκ και θα πέσουν στο Europa Conference League σε μια σεζόν που έκαναν όνειρα για ομίλους του Champions League. Εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί πάντως, στα πλέι οφ θα αναμετρηθεί με τον Απόλλωνα Λεμεσού για μια θέση στους ομίλους του Europa.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ψάχνουν αντίδραση μέσα στο γήπεδο μετά από τρία άσχημα παιχνίδια με τη Μακάμπι και με τη Σλόβαν στο Καραϊσκάκη, όπου έσωσαν την παρτίδα στο φινάλε με το γκολ της ισοφάρισης του Ελ Αραμπί. Το 1-1 διατηρεί ζωντανό τον Ολυμπιακό που όμως θα πρέπει να παρουσιαστεί πιο έτοιμος, πιο φρέσκος, πιο ενεργητικός και με περισσότερες ιδέες στο παιχνίδι του απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε ότι είναι επικίνδυνη και ικανή για τη ζημιά.

Το πλάνο του Κορμπεράν

Ο Ισπανός τεχνικός προτίθεται να διατηρήσει το 4-3-3, αλλά θα υπάρξουν αλλαγές στο βασικό σχήμα. Άλλες αναγκαστικές κι άλλες για λόγους τακτικής. Οι Παπασταθόπουλος, Βρσάλικο και Ροντρίγκες έχουν τεθεί νοκ άουτ με προβλήματα τραυματισμών, ενώ και ο Μανωλάς δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Στην άμυνα μπροστά από τον Βατσλίκ, αναμένεται να πάρουν θέσεις οι Άβιλα, Σισέ, Μπα και Ρέαμπτσιουκ, με τους Εμβιλά, Κούντε, Μπουχαλάκη στα χαφ και τους Μασούρα, Ζινκερνάγκελ (ή Ραντζέλοβιτς) και Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Ο Κορμπεράν πήρε στην αποστολή για την Μπρατισλάβα όλους τους διαθέσιμους παίκτες και λίγο πριν τη σέντρα θα ανακοινώσει την 20άδα του δεύτερου αγώνα με τη Σλόβαν.

Σλόβαν ΜπρατισλάβαςEuropa LeagueΟλυμπιακός