Αθλητισμός|11.08.2022 11:15

Άρης: Παίζει το τελευταίο του χαρτί στο Κλ. Βικελίδης για να παραμείνει στην Ευρώπη

Newsroom

Η νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 2-0 στο Ισραήλ δυσκόλεψε πολύ το έργο του Άρη που ψάχνει μια υπέρβαση στην αποψινή (11/8, 21.00, Νovasports Prime) ρεβάνς του Κλ. Βικελίδης για να προκριθεί στα πλέι οφ του Europa Conference League, εκεί όπου περιμένει η γαλλική Νις.

Τα γκολ των Ντόρντε Γιοβάνοβιτς (29’) και Εράν Ζάχαβι (84’) έδωσαν σημαντικό πλεονέκτημα στην ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ο Χερμάν Μπούργος και οι παίκτες του γνωρίζουν ότι οι ευκαιρίες πρέπει να γίνουν γκολ για να μπορέσει ο Άρης να διεκδικήσει τις πιθανότητές του. Παράλληλα, όμως θα πρέπει να μείνει και μακριά απ' το γκολ η Μακάμπι διότι τότε οι Κίτρινοι θα ψάχνουν επιπλέον των δύο γκολ.

Το πλάνο του Μπούργος

Ο Μπούργος αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα. Ο Λουίς Πάλμα θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, βοηθώντας τον Αντρέ Γκρέι. Επιλογή που αποδείχθηκε άκρως αποδοτική στα νικηφόρα ματς με την Γκόμελ στο Χαριλάου στην προηγούμενη φάση (5-1 και 2-1). Οι Κουέστα, Φαμπιάνο Λέισμαν, Γιάκουμπ Μπράμπετς και Μάρβιν Πίρσμαν είναι σίγουροι για την αμυντική γραμμή, με τους Σαλέμ Εμπακατά και Μόουζες Οντουμπάτζο να διεκδικούν τη θέση του δεξιού αμυντικού. Χουάν Ιτούρμπε και Ντάνιελ Μαντσίνι έχουν προβάδισμα για τις θέσεις στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής ενώ το (δεύτερο) ερωτηματικό είναι το ποιος θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Σεϊκ Ντουκουρέ στη μεσαία γραμμή. Αν κριθεί έτοιμος ο Μανού Γκαρθία, θα ξεκινήσει βασικός. Ειδάλλως, πιθανότατα προτιμηθεί ο Παπέ Σεϊκ Ντιοπ.

Europa Conference LeagueΜακάμπι Τελ ΑβίβΑρης